Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FEMINISM UNDERIFRÅN 8 MARS!

Bernie Sanders vinner stort i Demokraternas nomineringsval i ökenstaten Nevada, enligt prognoser från flera amerikanska medier. Den 78-årige senatorn verkar ha charmat delstatens betydande minoritetsgrupper. – Vi ska ena landet, säger han i sitt segertal (AB).

Tranorna har anlänt till Hornborgasjön vilket är ett säkert vårtecken.

Statsminister Stefan Löfven (S) reagerar skarpt på att Sverigedemokraterna krävt att cheferna för SVT och SR ska kallas till kulturutskottet.”Det ska råda armlängds avstånd mellan politiker och innehållet i media, inklusive public service. Det är medierna som ska granska oss politiker, inte tvärtom”, skriver statsministern (svd).

Feminism underifrån – krossar patriarkatet! Det pågår ständigt feministiska kamper världen över. Idag står vi tillsammans i solidaritet med varje grupp och individ i kampen mot patriarkatet.

Från strider för rättvisa löner i Malmö och kampen mot islamofobi i Skurup till upproret i Chile och revolutionen i Rojava. Från kampen för rätten till abort och frigörelse för HBTQIA+ personer i Polen till motståndskampen i Iran och den ständigt pågående kampen för frihet i Sydafrika. 

Dessa är några få av alla de kamper och frågor som pågår just nu i vår rörelse. Vi skapar den här demonstrationen tillsammans. Ta med dina vänner och kamrater. Vi välkomnar initiativ innan under och efter demonstrationen. Vi ses på Möllevångstorget klockan 15.00 på internationella kvinnodagen 8 mars 2020. Vi är kampen! (via gatorna.info).

Sydsvenskans Eskil Fagerström skriver idag, 50 år efteråt, om attacken mot RPK i Lund 1970. Det är första gången som foton från insidan publiceras. Den som vill veta vad som verkligen hände denna avskydda byggnad kan läsa här: https://anarchyisorder.wordpress.com/2013/09/01/attentatet-mot-rpk/

Konsten: Arabisk kalligrafi. Tecknet betyder ungefär ”Allah förlåter”. Ser du de subtila mönstren i bakgrunden?


61agQ8hUqRL._SX466_.jpg

***

Citatet: ”Anarkafeminismen är ett resultat av många olika influenser och vi samexisterar också med många olika tendenser på den politiska arenan. Vi strävar inte efter att skapa en massrörelse utan efter att vara överallt i samhället. Vi sprider våra idéer och strategier för att öka demokratin och jämställdheten på varje nivå där vi befinner oss”. – Sofia Hildsdotter, i: ”An anarcha-feminists’ subjective perspective of anarcha-feminism”.

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

61agQ8hUqRL._SX466_.jpg61agQ8hUqRL._SX466_.jpg

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 23 februari, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: