Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STREJKFEST!

Reaktionen på coronaviruset visar att varken USA eller världen är redo för en global pandemi. Vi behöver desperat ett folkhälsosystem som avvisar filantrokapitalism och prioriterar beredskap framför företagens vinster (Jacobin).

I onsdags sköts tio personer ihjäl i den tyska staden Hanau av en 43-årig man. Det är ett av flera högerextrema terrordåd på kort tid i landet. Efter flera attentat och mord från högerextrema terrorister i Tyskland de senaste åren, höjs nu allt fler röster om det allvarliga hotet som högerextremismen utgör i Tyskland (Expo).

Strejkfest med Borlänge LS 7/3. När: 2020-03-07 20:00. Var: Broken Dreams, Borlänge. Vi har fått nog! Vi vill bidra till att åter göra kvinnodagen den 8:e mars till en stor kampdag! Borlänge LS varslar alla kvinnliga och icke-binära medlemmar till politisk strejk 8:e mars. Vi ska ha samma rättigheter som män tar för givna! Kvällen innan Kvinnostrejken arrangerar Borlänge LS en Strejkfest på Broken Dreams! Vi utlovar brandtal, paneldiskussion, ränksmideri och grym musik! Alla är välkomna. Inträde till frivilligt pris (överskott går till Kvinnojouren Borlänge). Spelar gör albumaktuella Elin Callmer & Skarvarna.

— Borlänge LS av SAC (via gatorna.info).

Konsten: Rossetti: Dantes vision of Rachel and Lea, 1855.


dante-s-vision-of-rachel-and-leah-1855.jpg!Large.jpg

***


Citatet: ”Fördomen har alltid sin rot i vardagslivet. Den gror på arbetsplatsen och i grannkvarteret. Den är ett utlopp för egna misslyckanden och besvikelser. Den är framför allt ett uttryck för okunnighet och rädsla. Okunnighet om andra människors särart, rädsla för att förlora en position, ett socialt privilegium, en förhandsrätt. Hudfärg, språk och födelseort har ingenting med mänskliga kvalitéer att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om människors lika värde.”  — Olof Palme (1927-1986) statsminister, 1965.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: