Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Försvara Änglamarken – Nej till gruvbrytning på Österlen!

Löfven bjuder in Putin och Trump till Sverige. Statsminister Stefan Löfven (S) har bjudit in Vladimir Putin och Donald Trump till en konferens om Förintelsen och antisemitism i Malmö, skriver Sydsvenskan. Borde finnas en del annat att prata om också…

Det brittiska exploateringsbolaget Scandivanadium får en halv miljon kronor i statligt stöd från den svenska innovationsmyndigheten Vinnova för att skynda på gruvbrytning i Skåne, rapporterar Sydsvenskan. Syftet är att utreda möjligheten att utvinna metallen vanadium som används för att tillverka batterier. Projektet har lett till stora protester från miljögrupper och närboende, som pekar på risken att grundvatten förorenas och natur förstörs. Försvara Änglamarken – Nej till gruvbrytning på Österlen!

En miljon svenskar tar numera antidepressiv medicin, vilket är en fördubbling sedan 2010 (Revolution/IMT). Det tär på psyket att vara passiv åskådare i Skådespelssamhället.

En S-politiker vill förbjuda gangstarap på fritidsgårdar (svt). Men kriminaliteten är inte musikens fel och politiker ska varken förbjuda musik eller annan kultur, basta.

Nu startar rättegången i Stockholms Tingsrätt mot Allra som förskingrat våra pensionspengar. De som nu ställs inför rätta i Stockholms tingsrätt är förutom Alexander Ernstberger, David Persson Rothman, Olle Marcusson och Johan Bergsgård (Expr.). Tyvärr är skampålen på torget avskaffad.

De hemlösa som saknar allvarliga sociala eller medicinska problem har idag ingen självklar rätt att få hjälp av kommunernas socialtjänst för att hitta ett långsiktigt boende (SR). Det måste lagstiftas om rätten till bostad – nu!

Konsten: Sam Gilliam: Abstraction, 1969.


abstraction-1969.jpgSamGilliam.jpg


***

Citatet: ”Vi dras mot det ljusa och goda. Tid och ork frigörs att upptäcka andra människor. Trygga och befriade från rädslans och orons förlamning, kan vi låta livslusten växa och sprida sig inom oss och från människa till människa.” — Olof Palme (1927-1986).statsminister.

                                                                                 ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: