Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Solidaritet med anarkisterna i Ryssland!

En uppmaning till solidaritetsåtgärder för anarkister och antifascister som lider av förtryck i Ryssland: 22-29 februari.

Vi får inte glömma de anarkister och antifascister som lider förryck i Ryssland! Vi a54903245c7a4e16bc8045f2101dae39.jpguppmanar människor att agera i alla former för att uttrycka stöd för dessa fångar, att protestera mot fängelsesystemet och sprida information om användning av tortyr som ett instrument för förtryck i Ryssland.

Varför nu? Den 10 februari, 630 kilometer från Moskva, meddelade domstolen i Penza dom för sju personer som anklagades för att ha organiserat det så kallade ”anarkistiska terroristgemenskapen Network ”. Hela fallet är baserat på bekännelser som de tilltalade tvingades gå med på att via intensiv tortyr såväl som vapen som planterats av polisen och en anklagelse om att de ”planerade att planera terroriståtgärder för att störta Rysslands regering”. För ett ”brott” utan offer som inte innebär någon verklig handling och ingen verklig plan är domarna som domstolen har beslutat chockerande höga. Dmitry Pchelintsev och Ilya Shakursky, de antagna arrangörerna av detta påstådda ”Network”, dömdes till 18 år och 16 års fängelse. De andra har dömts enligt följande: Arman Sagynbaev 6 år, Andrei Chernov 14 år, Vasily Kuksov 9 år, Mikhail Kulkov 10 år, och Maxim Ivankin 13 års fängelse.

Forskare, journalister, människorättsförsvarare och andra grupper i Ryssland har protesterat och krävt att domen upphävs. Internationell solidaritet är särskilt viktigt i detta ögonblick eftersom ”The4 Network Case” inte är över. I St. Petersburg väntar ytterligare två personer, Viktor Filinkov och Julian Boyarshinov, på rättegång på relaterade anklagelser. Nästa domstolsförhandling planeras för 25-28 februari. Därför ber vi om att solidaritetsåtgärder äger rum den sista veckan i februari.

Många andra anarkister och antifascister i Ryssland upplever förtryck och tortyr, inklusive Azat Miftahov, Ilia Romanov, Egor Lesnyh, Evgeny Karakashev och Kirill Kuzminkin. De förtjänar också vår uppmärksamhet.

Om du har ett ryskt konsulat eller ambassad i din stad, överväg att organisera en images-1.jpegaktion framför den! E-posta åtgärdsrapporter till rupression@protonmail.com eller via telegram till @RUPRESSION_bot eller Rupression sociala nätverk. Vi kommer att informera fångarna om alla åtgärder som äger rum. För mer information om fallet, detaljer om ekonomiskt stöd och fångarnas adresser: rupression.com

Er tortyr kommer inte att döda våra idéer!

Länk: https://avtonom.org/en/news/call-solidarity-actions-anarchists-and-anti-fascists-suffering-repression-russia-february22-29

Fascismen i Tyskland. Det senaste dådet i Tyskland är del av en trend där högerextremistiska attacker riktade mot muslimska invandrare och judar ökar. Underrättelsetjänsten har identifierat över 32 000 tyska högerextremister. En ökning med 25 procent jämfört med året innan. En oroande utvecklingen som väcker särskilt obehagliga vibbar i Tyskland men trenden finns över stora delar av västvärlden (AB). Krossa nazismen!


Unknown-1.jpeg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: