Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NYTT EVENTUELLT HOPP OM PALMEMORDETS LÖSNING?

Tolv män har gripits i Tyskland, misstänkta för att ha bildat en högerextrem terrorcell. När polisen slog till på fredagen hittades knivar, skjutvapen och material för att tillverka bomber. Enligt tyska medier fanns flera konkreta attentatsplaner, bland annat väpnade attacker mot moskéer. En av de gripna var anställd hos polisen (Expo).

Palmemordet. Åklagaren: ”En lösning är i sikte”. Den så kallade Skandiamannen – det stora spåretUppgifterna kring den så kallade Skandiamannen, Stig Engström, är det senaste stora spåret i utredningen och avslöjades i magasinet Filter våren 2018. Journalisten Thomas Pettersson, som stod bakom reportaget, säger att han fått uppgifter om att Palmeutredningen intensivt jobbat vidare med spåret. Han är själv en av de personer som vittnat i utredningen om Engström, sedan utredarna inför publiceringen av hans reportage intresserat sig för de uppgifter han fått fram.– Min bild är att det pågår en målmedveten utredning kring Engström och att nya förhör har hållits på senare tid (Expr.).

”Går vi samman blir vi otroligt många” Det bubblar i välfärden, yrkesgrupp efter yrkesgrupp vittnar om otillräckliga resurser och dess konsekvenser. I december startades Välfärdsinitiativet som vill samla alla upprop inom välfärden under ett och samma paraply.– Kraven från staten ökar, medan resurserna minskar, säger Linnea Lindquist från Välfärdsinitiativet (Arbetaren).

8 mars Stockholm: Kvinnokamp mot nedskärningarna! När: 2020-03-08 13:00. Var: Plattan, Stockholm.Vi har på senaste tiden bevittnat nedskärningar i vården som drabbar kvinnor allra hårdast eftersom vårdyrket är det mest kvinnodominerade i hela Sverige. På internationella kvinnodagen – den 8 mars, samlas vi för att protestera mot den kapitalistiska politik man fört som missgynnar kvinnor. Vi är många som vill se en förändring.

Vi samlas den 8 mars kl 13.00 på Sergels Torg och tågar sedan tillsammans för att samlas på Norra Bantorget (gatorna.info).

Konsten: Banksy.


street-art-graffiti-banksy-t-shirt-png-favpng-b7C9Ec0r2SH3jiwTVNLVifavA.jpg

***

Citatet: ”Det nya med den kommande politiken är att den inte längre kommer att kämpa för Statens övertagande – det blir istället en kamp mellan Staten och icke-Staten”. — Giorgio Agamben, (f.1942) filosof.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: