Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HUSOCKUPATION I KÖPENHAMN.

Demokraternas kandidat oligarken Michael Bloomberg är värre än Trump, skriver Jacobin Magazine. https://jacobinmag.com/2020/02/michael-bloomberg-nypd-mayor-presidential-campaign

Husockupation i Köpenhamn. Kamrater! Ett hus har tagits från Köpenhamns kommun och nu är det vårt! Barn har ockuperat ett hus mitt i Köpenhamn, och vi behöver ditt stöd! Vi vet inte hur länge vi har det. Så var redo – vi ses på gatan. Barnmakt nu – i samarbete med Plan BZ.  https://gatorna.info/threads/husockupationen-i-kopenhamn-igar-2525/

I ett nytt avslöjande pekas miljardären Lars Liljeryd ut som en av extremhögerns hemliga finansiärer. Avslöjandet som gjordes av grävande antifascister på sajten research.nu, visar att Liljeryd bland annat har finansierat den radikala youtubekanalen Swebbtv (Aktuellt Fokus).

Lunds kommun får 63 miljoner kronor av de statliga välfärdsmiljarderna. Den styrande Lundakvintetten vill sprida ut pengarna till skola, socialtjänst samt vård och omsorg (SDS).

Konsten: S. Jacobson: Dragonfly, opp 2011.


dragonfly.jpg

***

Citatet: ”Jag skriver inte för att tjäna pengar eller skapa mig ett rykte. Jag skriver till strid mot mina fiender. Vilka är de? Varje gammal traditionell uppfattning, varje irrationellt system som står i vägen för sociala framsteg och mänsklig utveckling, och varje fall av grymhet framför kärlek. Det här är mina stora fiender. Min penna är av eld och min kropp är i lågor. Till dess att båda brinner ner till aska, kommer min kärlek och mitt hat att stanna kvar här i världen.”  — Ba Jin (1904-2005) kinesisk anarkist och författare.

***

Love, Peace & Understanding – Anarchy is Order

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: