Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TILLSAMMANS FÖR KNIVSTA.

Den ryska antifascistgruppen fick ”monstruösa” fängelsevillkor. En rysk domstol har utfärdat hårda straff till sju antifascistiska och anarkistiska aktivister i ett kontroversiellt inrikes terrorismfall, som är kantat av påståenden om att utredarna torterade de tilltalade för att framkalla bekännelser. ABC. https://avtonom.org/en (gatorna.info).

Valresultatet I New Hampshire
Preliminära siffror, avrundade:
Bernie Sanders: 26 procent
Pete Buttigieg: 24 procent
Amy Klobuchar: 20 procent
Elizabeth Warren: 9 procent
Joe Biden: 8 procent
Övriga under 3 procent

Ett par timmar efter Löfvens planerade besök skulle nätverket Tillsammans för Knivsta hålla en manifestation i samband med att kommunfullmäktige skulle sammanträda. Det var också anledningen till att Löfven ställde in det planerade besöket. – Vi ville be våra folkvalda att ta ställning mot deportation av Knivstabor. Vi tycker nämligen att det är sjukt att ensamkommande flyktingungdomar som bott här i över fem år, gått i skolan och integrerat sig hotas av utvisning till Afghanistan, säger Mohamed Jime från Tillsammans för Knivsta (Aktuellt Fokus). Löfven är uppenbart på defensiven. Litet socialism skulle kanske pigga upp stämningen? Litet revolutionär socialism, eh? (Bild courtesy anarkism.info).


Sdöd4.jpg

Ett förbud mot rasistiska organisationer utreds just nu. Min högsta önskan är att vi kunde kasta ut alla SD:are och NMR:are och sopa rent. Vi skulle inte i framtiden behöva vakna till stöveltramp och en brysk knackning på dörren. Då skulle vi också slippa detta löjliga pseudokrig mellan utlandsfödda och svenskar som skapat klyftor och konflikter helt i onödan. Vad spelar det för roll var folk är födda? Det som betyder något är vad man gör, för samhället och mänskligheten, och där går rasisterna bort, fetbort.

Konsten: Ilja Repin, Илья́ Ефи́мович Ре́пин: Porträtt. Rysk konstnär (1844-1930) känd för ”Pråmdragarna på Volga”, ”Zaporogkosackernas svarsbrev” m.fl. Folklig, realistisk och med färgstarka karaktärer. En viss ojämnhet i produktionen men med flera beramade mästerverk.

portrait-of-chuguev-resident-s-l-lyubitskaya-1877.jpg!Large.jpg


Boktips: Mark Bray: Antifa – the antifascist handbook. PDF: https://ia600803.us.archive.org/14/items/revhosatx1/ANTIFA_Bray.pdf

***

Citatet: ”Vi hava en usel regering och dåliga representanter i riksdagen som ingenting begripa av arbetarnas och den betrycktes sak”.  — August Palm, (1849-1922) agitator, skräddare, vänstersosse.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: