Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MARMORERAD SATÄNG.

”Vi är feminister och vi röstar för Bernie Sanders. Vi stöder faktiskt Sanders just för att vi är feminister” (Jacobin Magazine).

Socialutskottet är överens om att Sveriges narkotikapolitik ska ses över. Bland annat vill man se en nollvision för människor som dör av knark , genom förbyggande arbete, men också genom att se till att drogberoende får det stöd de behöver. Förslaget från utskottet är att riksdagen ska uppmana regeringen till att utvärdera och se över hela narkotikapolitiken (AB). Äntligen! Det kommer att rädda många liv.

Hon diskriminerades för att hon är same – får skadestånd. Undersköterskan Görel Parffa diskriminerades av sin arbetsgivare Jokkmokks kommun på grund av att hon är same. Kommunen har nu tvingats betala skadestånd. – Nu hoppas jag att fler kan få nytta av att jag fick rätt, säger hon till Kommunalarbetaren. 

Hur kan detta få ske? En same blir diskriminerad i Sverige. Skäms, Jokkmokks kommun. Men hon fick rätt till sist. Krossa rasismen! https://ka.se/2020/02/12/hon-diskriminerades-for-att-hon-ar-same-far-skadestand/

Konsten: Marmorerad satin. Courtesy https://www.jacquetextiles.com


il_fullxfull.1305173405_swfr.jpg


 

Citatet: ”När arbetarpolitikerna blir delaktiga av borgarklassens levnadsvillkor och omges av en atmosfär av politiska idéer som är allt igenom borgerliga, så kommer de i praktiken upphöra att vara arbetare och istället bli statsmän, de kommer bli borgerliga, ja kanske borgerligare än de borgerliga själva. För människor formar inte sina ställningar, det är ställningarna som formar människorna.”  — Mikhail Bakunin (1814-1876) i prekognitiv insikt.

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: