Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SD UNDER YTAN: KVICKSAND.

Eva Leonhardt har en vacker bild med snödroppar på Facebook. Ja, och vintergäck har jag också sett. Våren är på ingång – men först ska det väl komma lite skånsk vårsnö?  🙂

Minst 20 personer har dött sedan en man öppnat eld vid ett köpcentrum i Korat, Thailand. Mannen, soldaten Jakrapanth Thomma, ska ha tagit 16 personer som gisslan. Fyra våningar ska ha evakuerats av polis och militär – men skytten ska fortfarande inte ha hittats (AB).

Linsey Davis var moderator i en Buttigieg-Warren-debatt nyligen. När Davis pressade honom på den ökade rasskillnaden i South Bend under hans mandatperiod, citerade Buttigieg de narkotikastrategier som antogs för att rikta sig mot extremt våld i gäng.

”Dessa saker är alla sammankopplade, men det är också poängen,” sade han. ”Så är alltihop saker som måste förändras för att vi ska förhindra våld och effekterna av systemisk rasism, inte bara från straffrätten utan också från vår ekonomi, från hälsopolitik, från bostadspolitik och till själva vår demokrati.” (Huffington Post).

Rökutvecklingen i Garpenbergs gruva skedde när 130 personer befann sig under jord. De har nu kommit upp och situationen är under kontroll. Ingen är allvarligt skadad (svt).

I ett pdf-dokumentSagan om SDU-Sölvesborg” (151127-sdu-syd-okt-97) av Jimmie Åkesson 1997, beskriver han i hätska ordalag typ järnrörsskandalen hur ”rödingarnas knark och flum” skulle bekämpas. Typisk nazi-jargong. Den första kontakten med SD sägs här ha varit i december 1994. Vid den tiden var SD fullt av nazister och vit makt-anhängare vilket det finns överväldigande bildbevis på från denna tid. 

Åkesson beskriver också hur man av rent taktiska skäl valde en ”snällare” framtoning, ”satis politio”, en taktik han själv fortfarande håller fast vid. Ibland med viss ansträngning som vi kunnat se. Särskilt då hos Söder och Ekerotarna.  Men under den polerade ytan finns barbariet kvar. Vissa väljare och vissa politiker har ännu inte genomskådat detta. Hos SDs trollsvans, eller majoritet som det kan verka, unnar man sig däremot inte lyxen av en oförarglig fasad. (Se: 390+ SD-skandaler).

Flera personer har sjunkit ner i kvicksand på ett strandområde i Trelleborgs kommun, skriver Sydsvenskan. Vad är kvicksand? Jo en blandning av finkornig sand och vatten vilket minskar trögheten så att både föremål och personer kan sjunka ner en bit, dock inte helt. Ungefär som Svärjevännerna.

Konsten: S. Jacobson: Utan titel. opp 1990.


111.jpg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: