Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SHELL MÅSTE FALLA!

Trump friades i riksrätten, som väntat. ”Presidenten är som en sektledare vars anhängares ögon lyser av devot lydnad”, skriver AB. Och Nancy Pelosi rev sönder en kopia av Trumps tal ”State of the Union”. Det var den enda värdiga reaktionen i det amerikanska dårhuset…parlamentet. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/XgBrkr/republikanska-partiet-har-blivit-trumps-lydiga-knahund

Coronaviruset har fått den oväntade bieffekten att personer med asiatiskt utseende utsätts för rasism. Så dumt, så lågt. Forskning & Framstegs karta över virusets utbredning finns här: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Shell Must Fall aktionsvecka. Som ett bidrag till Shell Must Fall’s aktionsvecka har ett antal shellmackar (och ST1 som säljer deras bensin) saboterats. Små ”betalkort” har limmats fast i betalautomaternas kortläsare för att försvåra, och i bästa fall omöjliggöra försäljningen av bensin och diesel.

Anledningen till att Shell förtjänat vår uppmärksamhet mer än de andra fossilbolagen är deras totala likgiltighet inför mänskligt lidande och förstörelse av atmosfär och ekosystem. De tydligaste exemplen är deras medverkan i förtrycket av lokalbefolkningen i Nigerdeltat och avrättningar av miljöaktivister, samt tusentals oljeläckor som förgiftat hav och floder. Vi uppmanar till fortsatta decentraliserade aktioner, särskilt fram till företagets årsmöte den 18-19e maj då vi samlas för en massaktion i Haag. Shell måste falla! (gatorna.info).


Nooshi.Dadgostar.riksmotet2015.15d686.1710080.jpg


Nooshi Dadgostar (v). Bild Wikimedia Commons. Svd klagar över att Nooshi inte redan är en kändis. Men prognosen är god, det kommer hon att bli, om inte förr så som partiledare. Hon är jurist och vice ordf. i (v). Hennes föräldrar är flyktingar från Iran, och hon växte upp på Hisingen och gick till Ung Vänster. Att kändisskap skulle vara en politisk merit är bara så typiskt skådespelssamhället.

Konsten: S. Jacobson: Bob Dylan. Opd 1995. En som däremot är kändis! Inte jag alltså 🙂


14.jpg


Citatet: ”Don’t follow leaders!”  — Bob Dylan, rockpoet med Nobelpris.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: