Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MOBILVARNING.

Pete Buttigieg leder alltså knappt i demokraternas primärval med Bernie som tvåa. Men det kan förändras. Biden verkar utslagen. Bernie for President!

Salka/Giphy berikar oss med denna filosofiska gif. Klicka!

giphy.com/gifs/11V3dAPYzVNP8s/html5

Sven Tycker skriver engagerat om mobilplågan. Själv mobilvägrar jag och har alltid mobilvarning.jpggjort det liksom Ekis Ekman f.ö. Jag köpte visserligen en men gav genast bort den till sonen. Jag vill kunna tänka långa tankar och vill inte ha min tid och verklighet upphackad i småbitar. Stör ej! Mani Padme Hum.

Men helt osocial är jag inte. Dator har jag uppenbarligen och den har jag stor nytta av som synes. För mycket mail bara, annars är det mest positivt. Gäller också Mac-affären. Men dom får inte höja priset mer! En gång Mac alltid Mac – så det vet dom att dom kan…


En tankesmedja utan tankar är en PR-byrå, skriver AB om Mattias Karlssons Oikos (SD). Ingen av de två skribenter som avhandlar ämnet verkar ha läst Karlssons Facebook där vi får ett smakprov. Dom kommer att bli mörkrädda. Tonläget är gällt, hatiskt, vulgärt och hysteriskt. Av källor inte ett spår. De som gått på  SFI får åtminstone språkfelen rättade.  (Tipstack till Channa Bankier!). https://www.facebook.com/search/top/?q=mattias%20karlsson%20sverigedemokraterna&epa=SEARCH_BOX

(M)-toppen stod åtalad för tre våldtäkter och grov kvinnofridskränkning mot en närstående. I dag föll domen mot Motalas kommunalråd, Kåre Friberg (M). Domen blev fängelse i två år och sex månader. Dags att fräscha upp kvinnosynen i (M)? Från scratch.

Konsten: S. Jacobson: Ovaler. (Nr 1 i en serie). Opp 2019.


hjacc88rnor1.jpg

***

Citatet: ”Fascismen betyder inte att borgarklassen är stark – den betyder att den är svag, att den desperat kämpar för att rädda sitt döende system. Vi har alltså ingen anledning att misströsta, utan all anledning att kämpa hårdare.” — Mao Tse Tung (1893-1976) maoist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 5 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: