Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KAPITALISM? NEJ TACK.

En majoritet av världens befolkning anser att dagens kapitalistiska system gör mer skada än nytta. Åtminstone om man ska tro den ansedda globala attitydundersökningen, Edelman Trust Barometer, som presenterades i samband med det världsekonomiska toppmötet i Davos förra veckan (Arbetaren). Vi har nämnt detta innan men det tål att upprepas. Kapitalism? Nej tack! Och alternativet är frihetlig, ekologisk socialism.

Inga hyreshöjningar de närmaste fem åren. Det beslutet röstades igenom i Berlins representanthus på torsdagen (ETC). Föredömligt.

En kvinna i Jönköping som besökt Kina har coronaviruset. Ingen annan har blivit smittad. https://www.expressen.se/gt/smittade-kvinnan-isolerade-sig-sjalv/

Svenskt näringsliv toppar listan över de mest korrupta bolagen i världen. Det framgår av Transparency Internationals (TI) senaste korruptionsindex, Corruption Perceptions Index (CPI), skriver Aktuellt Fokus.

Lena Mellin/AB skriver om Centerpartiet att ”utvecklingen går åt rätt hål”. Exakt vilket hål som avses framgår inte, men rättstavningen går åt fel håll. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/3JgOgM/nu-gillar-vanstervaljare-annie-loof

Konsten: IWW: Kapitalismens hierarki.


600px-Anti-capitalism_color.gif

***

Citatet: ”Jag tycker inte att någon i Amerika borde dö för att de är för fattiga att leva”. — Alexandria Ocasio-Cortez, min radikala favoritlatina, född i Bronx. ställer ev. upp i kommande presidentvalet i USA.

***

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 januari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: