Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VEM ÄR TERRORIST?

Den brittiska anti-terror myndigheten har släppt ut en informationsbroschyr om våldsbejakande extremism. På listan finns både fotbollslag, IS, miljöaktivister och frihetliga socialister ihopklumpade (Aktuellt Fokus). Broschyren har nu dragits tillbaka efter protester från allmänheten, men liknande idéer har länge framförts av svenska myndigheter, se: Experter och extremister https://anarchyisorder.wordpress.com/2013/10/09/experter-och-extremister/

De tre männen från den nynazistiska gruppen ”The Base” förberedde sig för raskrig. Genom att ”få tåg att spåra ur, döda några människor, förgifta vattenförsörjningen” skulle de få samhället att kollapsa. Nu har nazistligan sprängts (AB).

Det är uppenbart att politisk och religiös fascism utgör terrorhotet, inte vänstergrupper av olika slag. Och den verkligt farliga och bäst beväpnade terrormakten är och har alltid varit Staten. De flesta terroristbekämpare är liberaler eller konservativa – det handlar alltså sällan om terrorism utan desto oftare om politik.

Kvinnor som misshandlas, våldtas eller rentav mördas. Sedan i somras har gruppen Rättslösa i Göteborg arrangerat demonstrationer för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. Och på söndagen genomfördes den största manifestationen hittills (GP).

Konsten: Odla upp betongen!

RTF-lady.jpg

Citatet:”Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen och den sista som kan bekämpa klimatförändringarna”. — FN:s generalsekreterare Ban-Ki-Moon. 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 januari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: