Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FULLT KRIG I SD. SJÖSTEDT AVGÅR.

Elin Ersson får ny rättegång. Aktivisten Elin Ersson dömdes för att ha vägrat att sätta sig ner på ett flygplan på Landvetter flygplats i ett försök att hindra en utvisning till Afghanistan. Nu tas fallet upp i hovrätten. Ersson dömdes för brott mot luftfartslagen. Eftersom straffet blev dagsböter och inte fängelse var Ersson tvungen att begära prövningstillstånd, vilket hovrätten för västra Sverige meddelade på måndagen. Elin begär att hovrätten ogillar åtalet och frikänner henne från ansvar (TT). Heja Elin – civilkurage!

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt avgår. På sociala medier bekräftar Sjöstedt att han kommer att lämna sin post på partiets kongress i vår. ”Då är mitt skift slut, det är dags för mig att stämpla ut”. Vi hoppas på en antikapitalist som efterträdare.

Fullt krig i SD. Partiet anställde en konflikthanterare – men när hon pekat på Richard Jomshof som problemet blev hon avskedad. ”Jomshof är ökänd för sin arroganta stil och despotiska uppträdande. Det är inte bra för partiet”, säger Gunnar Parnell (SD).– Det ligger en känsla nära till hands om att vem som helst, när som helst, numera kan avstängas, skrev Uppsalapolitikern David Perez (SD) i en intern SD-grupp (AB). https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/EW2Vx2/skulle-lagga-fram-kritik-mot-jomshof–fick-lamna-jobbet

Red Mirror Film Screening: The Great Hack. När: 2020-01-25 14:00. Var: India Däck, Lund. https://www.facebook.com/events/2557555294568167/

Konsten: Alexander Roslin: Zoie Ghika, 1777. Roslin är bekant för målningen ”Damen med slöjan” och sin briljanta stoffåtergivning. Här en moldavisk prinsessa.


images.jpeg

 

Filmtips: Svt play har en fin dokumentär om amerikanska konstnären Edward Hopper. Svår att komma in på livet men här finns ändå en del jag inte kände till. https://www.svtplay.se/video/25074054/edward-hopper-och-drommen-om-amerika

***

Citatet: ”För min del är inte politikens poler vänster och höger, dom vill båda ha ett industriellt samhälle. För mig verkar dom absoluta motpolerna vara anarkism och fascism.” – Alan Moore, (f. 1953) förf. till ”V for Vendetta”

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 januari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: