Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KRIG USA-IRAN?

Upptrappningen USA-Iran fortsätter. ”Hormuzsundet är en viktig plats för väst och ett stort antal amerikanska jagare och stridsfartyg passerar där. Vitala amerikanska mål i regionen har identifierats av Iran för länge sedan, runt 35 amerikanska mål i regionen och i Tel Aviv är inom räckhåll för oss”, säger Iran (TT)

”Om Iran hade dödat USA:s högsta militära ledare näst efter Trump i en attack mot Kanadas flygplats hade det högst troligen blivit världskrig. Det här kommer eskalera konflikten mellan USA och Iran enormt” skriver Magda Gad.

Iraks parlament har röstat för en resolution som innebär att regeringen kommer att kräva att den USA-ledda koalitionen lämnar landet, skriver AFP.

Joakim Månsson Bengtsson, den enda politiker jag inte föraktar, har skrivit inkännande om det 30-talet hemlösa i Lund, i Lokaltidningen. https://lund.lokaltidningen.se/nyheter/nyheter_lokala/2019-11-04/-Insänt-Manda-76-år-ska-inte-behöva-sova-utomhus-i-vårt-Lund-6370803.html

Förnybara bränslen dominerar nu i UK. Storbritannien, kolkraftverkens födelseland, hade under 2019 för första gången producerat mer el från fossilfria kraftverk än från kraftverk som drivs av fossila bränslen, uppger elbolaget National Grid. Vind-, sol-, vatten- kärn- och importerad kraft stod för 48,5 procent av landets el förra året, medan fossila bränslen som kol och naturgas stod för 43 procent (Ny Teknik).

Profitören Bert Karlsson riskerar 10 års fängelse enligt Finansinspektionen för bitcoin-projektet Immediate Edge som påstås göra folk rika snabbt. Bondfångeri.

Jägare sköts under jakt. En man i 60-årsåldern vårdas på sjukhus efter att ha träffats av ett skott i ryggen i samband med en jakt utanför Kalmar (TT). Förbjud viltjakten nu!

Konsten: Katun visual anarchist graffiti.


***

Citatet: ”Vi lever idag i ett livlöst vinterlandskap. Därför sätter vi de institutioner som förtrycker oss i brand, och värmer oss vid elden. Men elden brinner också stark i våra hjärtan, som en längtan efter frihet, en strävan efter anarki.”  anarkism.info

 ***

En kommentar på “KRIG USA-IRAN?

  1. Pingback: KRIG USA-IRAN? — Konst & Politik | Skogsnytt

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 5 januari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: