Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HÖGERVRIDNINGEN INOM (S) SAKNAR STÖD.

Borisov är den första kometen från ett annat solsystem som hälsar på oss. Den passerade solen den 8 december och i dagarna är den som närmast jorden.(svt).

Sju av tio socialdemokrater tycker att partiet gått för långt åt höger. Det visar en undersökning från Aftonbladet/Demoskop (AB). Håkan Juholt, kom tillbaka! https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/MR27Om/s-valjare-stefan-lofven-ar-ett-svagt-kort

För andra natten i rad har polisen i Skåne på flera orter  attackerats med raketer. Exempelvis har ett 30-tal ungdomar skjutit raketer mot polisen vid Skaragatan i Helsingborg och i Kristianstad skriver Expressen. ACAB.

Restnoteringar. På FASS https://vimeopro.com/fassse/lagerstatus kan du numera se vilka läkemedel som är slut på apoteken.Men problemet med restnoteringar kvarstår, skandalöst nog. I grunden handlar det om läkemedelsbranschens, leverantörernas  och apotekens girighet – det lönar sig inte att hålla tillräckliga lager. Där ser man effekten av avregleringen – var det någon enda svensk som önskade sig det? Knappast apotekens kunder.

Väfärdsplundraren Nr 1 Björn Savén. Attendos verksamhet kantats av en rad skandaler med vanvård och farlig underbemanning. Danderydsonen Björn Savén grundade 1989 riskkapitalbolaget IK Investement Partners. Genom sitt bolag har han tjänat miljarder på att köpa och sälja välfärdsbolag som Patena, Carema och Attendo. 2016 uppgick hans personliga förmögenhet till 2,8 miljarder kronor. Alltsedan starten har Carema (numera Vardaga) och Attendos verksamhet kantats av en rad skandaler med vanvård och farlig underbemanning. Han toppar listan på Aktuellt Fokus´ ”Sveriges värsta väfärdsplundrare”. https://aktuelltfokus.se/topplistan-sveriges-varsta-valfardsplundrare/?

Konsten: Frank Stella (f. 1936). Sällsynta färger.


.talladega-three-ii-from-the-circuits-series-1982.jpg

                                                                                 ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 december, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: