Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STARTA EN ANARKISTGRUPP!

I ”Anarchist Organizing Manual” på Infoshop sägs att ”På de flesta platser är det inte särskilt svårt att träffa på anarkister. I de flesta länder är åtminstone 1 på 1.000 till 1 på 10.000 personer anarkister. Så även i en ganska liten stad lär det finnas minst ett dussin anarkister”. Manualen ger detaljerade råd om hur man startar och upprätthåller en anarkistgrupp och engelska förhållanden skiljer sig inte nämnvärt därvidlag från svenska. http://www.infoshop.org/wp-content/uploads/2019/08/Zabalaza-Arachist_Orghanising_Manual.pdf

Gör det – starta en anarkistgrupp där du bor om det inte redan finns en. Så vi får litet action i politiken och samhället! Varje aktivistgrupp stor eller liten skapar ringar på vattnet och kan resultera i en landsfederation. The sky is the limit.

Kristersson-skandalen. Den 8 januari 2018 sade Ulf Kristersson i en intervju med Aftonbladet: ”Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD”.

Glasklart, svart på vitt. Efter valet struntade han totalt i detta löfte som han också personligen gett förintelseöverlevaren Hédi Fried före valet och påbörjade ett reguljärt samarbete med SD. Nu försöker han slingra sig och slår därvid knut på sig själv. Lögnare, svikare och quisling är han. Ta genast bort honom, (M)! I Expressen sägs att han har ”fått hård kritik från sina motståndare”. Fel. Han har fått hård kritik av alla människor med ett samvete. Ingen kan lita på en moderat i fortsättningen – därmed inte sagt att vi gjort det tidigare.

Konsten: Älvorna dansar… Ängsälvor, målning av Nils Blommér, 1850.


vict2.jpeg


Uppdateringar: ”3 korta poem av Mao Zedong” har begåvats med en ny liten dikt ”Plommonblom” och ”300+ SD-skandaler” fylls på kontinuerligt (nya skandaler så gott som dagligen).

Citatet: Det finns något hos anarkister som gör att de inte förlorar modet ens under de svåraste perioderna i historien”. — Alfredo M. Bonanno (f. 1937), anarkist.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 december, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: