Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HISTORIENS DOM.

Trump ställs nu inför riksrätt, vilket är bra, men det är mer osäkert om han blir fälld. Fast det vore onekligen en skön känsla. Världen skulle bli en avsevärt bättre plats om han fick avgå. Man påminns om Tage Danielssons ”alternativ intelligens” som uttryck för ”idioti” och vice versa…

Mycket av det som kallas ”nyheter” är rent trams. ”Man med atomvapen rånade matbutik” – automatvapen ska det nog vara. De ”anatoma aktivisterna” är som vanligt i farten. För att inte  tala om ”slöjdförbudet” som kan hittas litet här och var, som i Jan Guillous krönikor. Jag tycker inte man ska förbjuda vare sig slöja eller slöjd. ”Ära vare gud i höjden, detta gjorde jag i slöjden” var ett vanligt julklappsrim förr i tiden. 🙂

Ett tjugotal ungdomar kastade sten och sköt raketer mot polisen i Kronogården, Trollhättan som de känner sig trakasserade av (AB). ACAB.

Vi tar det en gång till. När Ulf Kristersson (M) träffade förintelseöverlevaren Hédi Fried inför valet 2018 lät det så här:  – Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer att gå med på något samröre med SD, sa hon till Dagens Nyheter. Vilket han nu efter valet gör – på alla sätt och på daglig basis. Ett reguljärt samarbete. Statsminister Stefan Löfven (S)  kritiserar Kristersson i mycket hårda ordalag.”Att se en förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård”, skriver Löfven på Facebook. Avpolletera Kristersson nu, snabbt, (M)!

Mer från den högerextrema gyttjepölen. I den nazistiska utbrytargruppen Nordisk styrka är de nio ledande företrädarna tillsammans  fällda för 107 olika brott (Expo). ”Är det verkligen rimligt att det ska vara olagligt att sätta en kula i pannan på (Victoria Kawesa)?” Så skrev SD-politikern Benito 2018. Lars-Johan Hallgren (SD) sprider för tillfället (2019) antisemitiska konspirationsteorier.

Konsten: John William Godward: Absence make the Heart grow Fonder (1904).


image.png

***

 

Citatet: ”Det stämmer, jag är någon sorts frihetlig socialist”. – Hasse Alfredson, (1931-2017) författare, filmregissör, folkkär komiker.

***

3 kommentarer på “HISTORIENS DOM.

  1. zcatt
    20 december, 2019

    haha! kanske därför borgare är så livrädda att dom inte vågar gå ut och shoppa! Dom fattar inte att tidningar skriver fel på atomvapen.

    Gilla

  2. Pingback: Uppskrämda borgare ser ni sambandet? – Marre all day

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 december, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: