Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TILLBAKA TILL NATUREN.

Minst 250 000 personer gick ut på gatorna i Bogotá för att protestera mot president Iván Duques regering och mot de ekonomiska klyftorna i landet. Utegångsförbud råder nu. (svt).

Ungerska forskare tror sig ha hittat en femte naturkraft, vid sidan av gravitationen, elektromagnetismen, den starka och den svaga kärnkraften, skriver CNN. Kraften har döpts till ”X17”. Den kan vara en partikel som sammanlänkar vår synliga värld med den mörka materian, säger forskaren Attila Krasznahorkay till CNN.

Om tesen stämmer skulle det med största sannolikhet belönas med Nobelpriset, enligt den amerikanske fysikern Jonathan Feng.

Flera aktivister i nazistiska NMR har vapenlicens och tillgång till vapen, vilket Expo tidigare berättat om. Nu agerar polisen och omhändertar vapen från en kvinna eftersom hon deltagit i flera aktiviteter med NMR. Det är också troligt att hon blir av med sitt tillstånd. Hon har bland annat på sociala medier lagt upp bilder där hon poserar med ett äldre gevär med hakkorsemblem. I ett annat inlägg ses kvinnan på en jaktskytteklubbs skjutbana tillsammans med sin dåvarande gruppchef – en känd nazist dömd för flera våldsbrott – och hans partner, även hon aktiv nazist. (Expo).

Kritik mot skollagen – hotar kulturskolan. Uppskattningsvis 25 000 barn får ledigt från skolan för att i stället gå på kulturskolornas lektioner. För att möjliggöra undervisning i instrument och drama bryter många kommuner därmed mot skollagen (UNT). Kulturskolan var en gång Sveriges stolthet och själva grunden för den framgångsrika svenska musikexporten.

Upprop för transaktivister! När: 2019-11-24 16:00. Var: Garaget, Malmö.
https://gatorna.info/threads/trans-activists-we-re-calling-you-2411/

”Skogsbadning” har blivit allt vanligare i Japan som ett sätt att motverka stressen i storstadslivet. Tillbaka till naturen!

Konsten: S. Jacobson: Skog. Opp 2010.


skog

vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: