Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

I EN FIENTLIG TID.

Chiles president Sebastián Piñera säger att polisen kan ha brutit mot rådande regelverk i samband med protester i landet och att det ska utredas om mänskliga rättigheter har kränkts. Uttalandet kommer efter Amnesty Internationals rapport, i vilken det beskrivs att det har funnits en medveten strategi att ”straffa och skada” demonstranter. Totalt 22 personer har mist livet i samband med oroligheterna som bröt ut för cirka en månad sedan (AB). https://www.aftonbladet.se/a/0nznro?refpartner=link_copy_app_share

Forskare har använt RNA-analys på en enskild cell för att upptäcka att supercentenarians – vilket betyder personer över 110 år – har ett överskott av en typ av immuncell som kallas cytotoxiska CD4-T-celler (Science Daily).

Jag vet egentligen inte så mycket om de som kallar sig polyamorösa, men som den lilla rännil som idag återstår av den sexuella revolutionen på 1960-talet förstår jag att de inte har det så lätt i denna nymoralistiska och nyvictorianska tid. Öppna förhållanden fungerar nog trots komplikatoner, åtminstone tills barn kommer in i bilden. Låt dom experimentera i fred; det behövs alternativ till den ibland så klaustrofobiska kärnfamiljen. https://www.etc.se/debatt/forstor-inte-dem-som-vill-leva-annorlunda

Konsten: Karl-Axel Pehrsson (1921-2005). Känd bland annat för målningen ”Delfinisk rörelse” och den emaljerade prispokalen Guldbaggen. En originell surrealistskt fantasifull grönska är ett av hans konsts kännetecken. Jag känner mig befryndad.


kapehrsson2

***

En kommentar på “I EN FIENTLIG TID.

  1. mustmas93
    22 november, 2019

    Reblogga detta på Skogsnytt.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: