Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÖRDÖM TURKIETS ETNISKA RENSNING!

Jag drömde intensivt i natt om en invasion från yttre rymden. Det var ingen militär invasion utan snarare en sorts räddningsinsats – för klimatkrisen kantänka. Eller mot SD? Jag satt i en stor folkmassa på en strand mitt i natten och såg ljusen från farkosterna närma sig…

Över ett par tusen besökare idag – jag tackar och bugar!

Jag brukar sällan skriva om mordfall, det gör Magasinet Paragraf på ett utmärkt sätt, mycket bättre än boulevardpressen. Men de mest upprörande morden detta år har ändå varit Gica och Eric Torell. Offren var helt skyddslösa och mördarna gick helt fria. Signalen från rättsapparaten är tydlig: Om du är polis eller under 18 kan du mörda vem du vill i denna kategori utan konsekvenser.  Inte för att jag tror på straff, men att bejaka dödande av oskyldiga på detta flagranta sätt…absolut vedervärdigt.

Malmö – Blockad mot Resia. När: 2019-11-23 12:00. Var: Gustav Adolfs torg, Malmö Vad: Ickevåldsaktion, blockad mot Resia. Kom och delta! När: 23:e november kl 12:00. Vat: Gustav Adolfs Torg i Malmö – Rojavakommittéerna.

Uppsala – Fackeltåg för Rojava:
Stoppa Turkiets invasion! När: 2019-11-23 15:00. Var: Slottsbacken, SE-752 37 Uppsala, Sverige. Det är nu över en månad sedan Turkiet invaderade Norra Syrien och kriget pågår trots att det ska råda vapenvila. Vi tågar för att visa vårt stöd till Demokratiska Federationen Norra och Östra Syrien, även kallad Rojava och vi kräver att Turkiet omedelbart upphör med alla krigshandling och drar tillbaka sin armé och miliser.

Vi kräver av våra svenska politiker
att de går i spetsen för sanktioner mot Turkiet och av våra politiker i Uppsala att de tydligt tar ställning mot den Turkiska invasionen och den etniska rensning den leder till. Vi samlas i Slottsbacken 15.30 och tågar mot centrum kl 16.00. – Rojavakommittéerna


rojavax

***

En kommentar på “FÖRDÖM TURKIETS ETNISKA RENSNING!

  1. mustmas93
    21 november, 2019

    Reblogga detta på Skogsnytt.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: