Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RÄDDA ÖSTERLEN!

Donald Trumps riksrättsförhör har börjat och det direktsänds i tv. https://www.nytimes.com/interactive/2019/11/13/us/politics/trump-impeachment.html?

Vad är det för en utrikesminister vi har fått? Som hyllar den högerextrema statskuppen i Bolivia? Är militärdiktatur plötsligt bättre än demokrati? Ann Linde verkar inte riktigt frisk. https://aktuelltfokus.se/ann-linde-stottar-statskuppen-i-bolivia/

Här är den rasistiska filmen från sd-styrda Staffanstorp kommun. Narrativet är det vanliga: invandrarna har förstört Malmö så nu flyttar vi till moderatghettot Staffanstorp. För oss som bor i Lund är Staffanstorp annars känt för att flytta sina tilldelade flyktingar över kommungränsen och för att vilja förstöra naturområdet vid Höje å med bostadsrätter. Enligt Expressen har filmen kostat 123 291,25 kr – som debiterats skattebetalarna. Alla skådespelare  är vita.
Har du sett Hasse Alfredssons film ”Äppelkriget”?
Den utspelar sig på det ljuva Österlen, ett jungfruligt öppet landskap vid havet som hotas av tyska profitörer som vill dra motorvägar och installera spelautomater i en sorts Las Vegas-vision. Österlen räddas till sist av lokalbefolkningen tillsammans med naturens alla mytiska väsen. Nu är det aktuellt igen: Utländska gruvbolag vill förstöra Österlen med vanadin-gruvor. Vi får väl se hur det blir med den saken – det kommer inte att saknas motstånd, det är då ett som är säkert.


anti

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: