Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STATSKUPP I BOLIVIA, INVASION I ROJAVA.

Statskuppen i Bolivia. Bolivias socialistiske president, indianättlingen Evo Morales vann valet överlägset men tvingas nu bort med våld av extremhögern – som inte har en chans att vinna ett eventuellt nyval.

Turkiets invasion av syriska Kurdistan fortsätter, nu med förbjuden vit fosfor som stridsmedel. EU kritiserar den påstådda vapenvilan. ”Faktum är att det inte är en vapenvila i Syrien, det är ett krav på kurdernas kapitulation,” sa EU:s Donald Tusk i Bryssel idag. Frankrike kallar Erdogans invasion för ”galenskap”. Turkiet skickar nu tillbaka tusentals IS-terrorister till sina respektive hemländer. Helt klart utsätter fascistislamisten Erdogan Europa för akut risk för nya IS-attentat. En krigsförklaring även mot hela Europa. Hands off Rojava!

Evry-skandalen. Aftonbladet avslöjar i dag hur det multinationella bolaget Evry kunde forcera fram felaktiga arbetslöshetssiffror till SCB.– Det är klart att pressen från företaget stimulerar till fusk, säger en av de lågavlönade telefonintervjuarna till Aftonbladet.

Fixade fotbollsmatcher. SVT Sport kan avslöja att 19 fotbollsmatcher sannolikt varit uppgjorda under 2019, enligt en utredning som Svenska Fotbollförbundet gjort. Man vill se hårdare tag mot spelbolagen. ”Här kan inte spelbolagens vinstintresse vara viktigare än att säkerställa idrottens och fotbollens integritet” (svt).

Konsten: Guerilla Girls 1989. Courtesy Guerilla Girls. Alltid lika aktuellt!


Guerrilla-Girls-1989

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: