Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MONEY TALKS.

Revolten i Chile (via gatorna.info).Brasiliens förre radikale president Lula som suttit  fängslad (på synnerligen oklara grunder) är nu frisläppt, skriver BBC. Bra Lula. Ta genast upp kampen mot fascistpresidenten Bolsonaro!

Anton Thulin, en av de tre nazister som dömdes för inblandning i bombdåden i Göteborg, har gripits i Polen och ska utvisas från landet enligt polska myndigheter. Enligt den polska regeringen var Thulin i Polen för vapenträning (Expo). Säpo vänder sig bort och småvisslar.

Svenska apotek håller i vissa fall små lager, och ibland finns inte vissa mediciner i lager alls, det visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort. Jag har själv råkat ut för detta flera gånger. Det finns inte alltid ersättningar (generika). Alla inblandade (producenten, leverantören och apoteken) skyller på varandra – medan patienterna blir lidande. Eller dör. Vinsten kommer först, inte behoven. Money talks i de avreglerade apotekens Sverige.

KD:s nya beslut: Rätten till eget boende för nyanlända slopas. Varför är alla förslag från KD så osympatiska och helt emot det kristna kärleksbudskapet?

Det moderata kommunalrådet i sydsverige anhölls under torsdagskvällen – M-toppen är misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannen greps i södra Sverige utanför en idrottsanläggning. Aftonbladet uppger att brottsoffret är en närstående kvinna. Hon ska ha tvingats uppsöka ett sjukhus för vård. https://aktuelltfokus.se/m-toppen-motarbetade-kvinnojouren-anhallen-for-grov-kvinnofridskrankning/

Konsten: Jean-Pierre Xavier Bidauld (1745-1813): Still life, 1810.jjxavierBidaultstill-life-1810

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: