Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MAT TILL ALLA SOM VILL HA.

Jag har varit lite melankolisk men det gick fort över. Nu är jag glad. Hösten är egentligen min favoritårstid, med alla vackra färger… indiansommar! Jag ligger och läser Philip K. Dick ”A Scanner Darkly” och äter godis. ”The most consistently brilliant sf writer in the world”. Har det bra.

Enligt en amerikansk YouGov-undersökning stödjer 36% av milleniegenerationen kommunismen och 70% tänker rösta på en socialistisk kandidat. Kapitalismen är inte populär. På frågan vem som utgör största hotet mot världsfreden svarade de flesta Donald Trump. https://www.marketwatch.com/story/for-millennials-socialism-and-communism-are-hot-capitalism-is-not-2019-10-28?

FN utreder nu polisiärt övervåld i Chile. Men vem granskar Turkiets invasion av Kurdistan? En svensk läkare som finns på plats där vittnar om civila som fått svåra brännskador av turkisk vit fosfor – ett vapen som är förbjudet när det ingår i brandbomber. Är det tacken för att YPG räddade världen från  IS? Länge leve Rojava och våra modiga kamrater!

Det är inte bara på S:t Lars och Vipeholm i Lund som det finns bortglömda gravar med äldre tiders patienter. Säters mentalsjukhus har 800 bortglömda gravar. Bra att det sent omsider ändå uppmärksammas.

Mjölk, bröd, grönsaker och korv – mat till alla som vill ha. Så lyder mottot bakom den nya matbank som just nu byggs upp i Malmö. Målet? Bekämpa både matsvinn och hunger (TT).


captalism

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: