Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NYLIBERALISMENS SLUT.

Chile: ”Jag tror att man kan säga att detta innebär ett slut för nyliberalismen. Nu börjar en diskussion om hur vi kommer att ta oss ur den. Det är klart att systemet kommer att fortgå men nyliberalismens legitimitet är helt körd i botten. Rädslan för militären är övervunnen och det var den som garanterade nyliberalismens överlevnad i Chile” (ETC).

Vi har ett nazistproblem i Dresden och måste göra någonting åt det, säger fullmäktigeledamoten Max Aschenbach (Die Partei) till radion. Dresdens stadsfullmäktige har utropat ”nazistnödläge” för att möta problemen med högerextremism i staden, enligt tyska medier. Policydokumentet slår fast att antidemokratiska, antipluralistiska, människofientliga och högerextrema åsikter och dåd, däribland våld, blir allt vanligare, och att antidemokratiska uppfattningar har spridit sig till medelklassen, rapporterar Mitteldeutscher Rundfunk.

Aktion mot Resia Malmö. Natten mot torsdagen genomförde vi en aktion mot Resias kontor i Malmö i protest mot deras fortsatta affärer med Turkish Airlines, som delägs av den turkiska staten. Genom detta stödjer Resia indirekt det folkmord som Turkiet nu genomför i Rojava i norra Syrien.
Vi kräver att allt stöd, direkt och indirekt, till den turkiska staten omedelbart upphör. — Riseup4Rojava Länge leve Rojava!

Video: https://streamable.com/xttlw

Alltid rött, alltid rätt. I mer än 40 år har Joakim Thåström manat till kärlek och uppror från scenen. Hans nyutkomna samlingsbok rymmer drygt 300 sidor av sångtexter (Flamman).


chile
Miljondemonstration i Chile. Bild courtesy Global Research.

***

Citatet: ”Vad som än händer är det dags att begrava nyliberalismen. Vi behöver en verklig omfördelning av makt och välstånd. Och det är bara en genuin vänster som kan bekämpa fascismen”. — Naomi Klein (f. 1970)  författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 november, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: