Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MOTSTÅND ÄR LIVET!

Tillsammans mot fascism, kapitalism och ockupation. När: 2019-11-02 14:00. Var: Davidshallsbron, Malmö. Motstånd är livet! Vi marscherar denna lördag mot kränkningarna av de mänskliga rättigheterna som det kurdiska, irakiska, chilenska och ursprungsfolken upplever med förtryck, förföljelse och folkmord av de turkiska, irakiska och chilenska auktoritära- och fasciststaterna.

Det är dags att visa stöd för de människor som står emot förtrycket av de politiska eliterna och de fascistiska, kapitalistiska och korrupta staterna i Chile, Irak och Turkiet. Människor mobiliserar motstånd runt om i världen och vi är med dem. Vi vill att denna marsch och manifestation ska vara fri från alla typer av symbolisk, verbal eller fysisk diskriminering. Vi välkomnar alla som vill komma och stötta, utan flaggor eller symboler som representerar förtryck, hat eller politisk exploatering och demonstrationen är inte kopplad till något politiskt parti i Sverige. Logotyper och flaggor från politiska partier i Sverige är inte välkomna. Kom med i demonstrationen mot fascism! Följ med motståndsrörelserna Aktivista Feminista, Irakiska Kulturföreningen, Rojavakommittéerna och Mapuches motståndsgrupp.


ypjfighters


Utrikesminister Ann Linde (S) hävdar att det krigsmaterial Sverige säljer till Turkiet är brandfiltar och första hjälpen-material. I själva verket är det pansarstål som används i turkiska stridsvagnar, skriver Aktuellt Fokus. https://aktuelltfokus.se/ann-linde-ljog-om-krigsmaterial-till-turkiet/

”Vi får sätta in militären”. Den tidigare Scania-chefen Leif Östling har återigen väckt uppmärksamhet. Den här gången efter att ha framträtt i en högerextrem webb-tv-kanal där han bland annat varnar för att det kan bli krig i de utsatta områdena (svd).

Konsten: Svart får.


svartfår

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: