Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NATIONALISM & SOCIALKONSERVATISM.

IS’ ledare al-Bagdhadi sägs vara avliden i en räd där han utlöste sitt självmordsbälte (CNN). En galning mindre – om det nu gör någon skillnad. Galningen i Vita Huset skulle definitivt göra skillnad – som avsatt.

Kamela Harris svarar Trump i en kriminaldebatt på Twitter: ”Hela mitt liv har jag kämpat för rättvisa och för folket – något du inte kan veta något om,” säger hon. ”Den enda delen av straffrätten som du kan kräva cred för är den kriminella delen.” (CNN). Den piken var fin. 🙂

Demonstrationer utanför Turkiets ambassad i centrala Oslo ledde till en rad rojavarevvåldsamheter och polisen tog vid ett tillfälle till tårgas (svt). En turkisk fascist angrep demon med sin bil. Det hölls också en demonstration på Landvetter flygplats i Göteborg, där polisen använde pepparsprej (TT). Erdogan mördare! Bojkotta Turkish Airlines!

 

”SD:s ideologi är knuten till en svensk idétradition med nära förbindelser till fascism” säger historieprofessorn Lars Edgren och visar hur SD:s tankegods är hämtat från unghögern vid förra seklets början: Theodor Holmberg, Rudolf Kjellén, Adrian Molin. https://www.sydsvenskan.se/2018-10-12/sds-ideologi-ar-knuten-till-en-svensk-idtradition-med-nara-forbindelser-till-fascism?

Se även: ”Nationalismen och socialkonservatismen: SDs ideologiska rappakalja”:https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/10/15/vad-ar-nationalism/nationalism


***

I natt 26-27/10 var det dags att ställa tillbaka klockan en timme. Men inom ett par år lär tidsskiftet fram och tillbaka försvinna. Skönt!

***

Citatet: ”Vi demokrater är rättslösa. Våra skattepengar går till de som vill mörda oss; partistöd åt SD och enorma polisinsatser för att eskortera nazister. Själva får vi ingenting i form av skydd eller rättvisa. Kontraktet mellan medborgare och stat har därmed brutits ”.  — Henrik Arnstad, journalist och antirasist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: