Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BOKBÅL NÄSTA?

Hyresgästföreningen vill stoppa införandet av marknadshyror. De vill starta en landsomfattande protestvåg mot Januariöverenskommelsen som ska införa marknadshyrorna. Tidigare i veckan startade Hyresgästföreningen kampanjen ”Säg nej till regeringens hyreschock” vars mål är att stoppa införandet av marknadshyror. Inför valet lovade Socialdemokraterna och Miljöpartiet att inte införa marknadshyror men de kommer nu införa det som en del av Januariöverenskommelsen med Liberalerna och Centerpartiet (Aktuellt Fokus).


Hyresgästföreningen


När nazistiska Mordiska Motståndsrörelsen demonstrerade vid bokmässan i Göteborg 2017 urartade det i rena kravaller. I fjol åtalades 16 personer – och tingsrätten har dömt fem av dem för våldsamt upplopp. Åklagaren yrkade på fängelse för hets mot folkgrupp (AB).

SD köper ut kulturchefen i Sölvesborg som inte delar SDs obsoleta kultursyn. Bokbål nästa? https://www.etc.se/inrikes/sd-styrda-solvesborg-koper-ut-kritisk-kulturchef

Seperatistisk Graffiti-Workshop med SUF Malmö. När: 2019-11-10 14:00. Var: Davidshallsgatan 4 + Graffitiväggen Folkets Park, Malmö. I Syndikalistiska Ungdomsförbundet sysslar vi inte med partipolitik, utan går istället direkt på problem och orättvisor; på skolor, gator, bostadsområden och arbetsplatser. Vår vilja är att alla människor ska ha makten att bestämma över sitt eget liv och tillsammans över det gemensamma samhället. Därför kämpar vi i SUF tillsammans för ett klasslöst samhälle (gatorna.info).

Konsten: Syrienkommentar.


erdogan

***

Citatet: ”Demokratisk konfederalism bygger på gräsrotsdeltagande. Dess beslutsprocess ligger hos samhällena. Högre nivåer tjänar bara samordning och genomförandet av viljan hos de samhällen som skickar sina delegater till de allmänna församlingarna. Det grundläggande beslutsfattandet ligger dock hos de lokala gräsrotsinstitutionerna”.— Abdullah Öcalan, PKK.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: