Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VAR FINNS DET INTELLIGENTA LIVET?

En enorm mänsklig tragedi för kurderna. Civila har dödats med vit fosfor och napalm, Erdogan bedriver etnisk rensning, hundratusentals kvinnor och barn på flykt – och vad gör FN och världssamfundet? Ingenting. Det är inte svårt att förstå kurdernas bitterhet. Och det känns som om jag förlorat nära vänner.

Men det är ju inte bara i Norra Syrien det finns kurder; Kurdistan finns i alla angränsande länder i Mellanöstern. Dom kanske kan starta upp sitt fredliga och ultraradikala projekt igen därifrån. Det är ju en stor folkgrupp som ska ha samma mänskliga rättigheter som alla andra. Men Erdogans namn vill jag aldrig mer höra; mördare och fascist som han är. Han har spelat under täcket med IS hela tiden och fortsätter att pressa EU på pengar med syriska flyktingar som gisslan. Åtala och döm honom  i krigsförbrytardomstolen i Haag!

YPG meddelar att ”vi bekräftar rätten för människorna i Afrin och våra kämpar i folkets skyddsenheter att genomföra militära operationer med legitima medel för att utvisa den turkiska ockupationen och dess legosoldater från vårt territorium”.

Det har förekommit många attentat mot Francos
bombastiska gravmonument utanför Madrid när hans kvarlevor nu ska flyttas tll en reguljär kyrkogård. Lätt att förstå. Han var inte bättre än Hitler och Mussolini och dödade miljoner landsmän. Erdogan gör nu samma förbrytelser mot kurderna som Franco gjorde mot Republiken. Just en snygg samling folkmördare. Monumentet ska nu göras om till ett museum över spanska inbördeskriget – med alla sidor representerade.

Jordliknande planeter kan vara vanliga i universum, antyder en ny studie. Teamet av astrofysiker och geokemister presenterar nya bevis på att jorden inte är unik (Science Daily). Spännande och intressant. Fast frågan är väl också om det finns intelligent liv på Jorden…man kan verkligen tvivla på den saken när man ser hur världen just nu ser ut.

Vakter brottade ner alzheimersjuk 73-åring i t-banan – kördes till beroendeklinik. ”De lyssnade inte på mig.” (DN Stockholm) https://dn.se/sthlm/ordnings Vad jag tycker om poliser vet ni, men ordningsvakter är inte ett dugg bättre. Tvärtom.

Konsten: S. Jacobson: Kväll någon annanstans. Opp 2019.


image.png

***

Citatet: ”Det är viktigt att markera skillnaden mellan folk och folk. Har man otur så kan vanliga medlemmar få för sig att de står på jämn fot med politikerna.” — Johan Berggren på facebook.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: