Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KLOTTERFONDEN.

Nu sviker också Putin kurderna och accepterar fascisten Erdogans ”säkerhetszon”, där YPG nu drar sig tillbaka för att omgruppera. ”Kurderna har inga vänner utom bergen”. Men än lever hoppet om Kurdistan och ett bättre samhällssystem – 40 miljoner kurder går inte att negligera.

De kurdiska kvinnors skyddsenheter (YPJ) i Syrien utökar både sina operationer till att omfatta arabiska kvinnor som vill delta i kampen mot Isis och intensifierar dess militära attack mot extremisternas faktiska huvudstad Raqqa 2017, säger en talesman. ”Som kvinnor i YPJ syftar vi inte bara till befrielse från Isis utan också till befrielse av mentalitet och tankar”, meddelade YPJ: s talesman Nesrin Abdullah. ”Krig är inte bara befrielsen av land. Vi kämpar också för befrielse av kvinnor och män. Om inte, kommer det patriarkala systemet att gälla ännu en gång”, sade hon i en omfattande intervju med den Amsterdam-baserade kurdiska nyhetsbyrån Firat (The Independent).


kurdish_woman


Är det en sydamerikansk vår vi nu bevittnar? Jo, här på södra halvklotet står faktiskt träden i full blom och protesterna sprider sig som en löpeld från land till land. Mest dramatisk är utvecklingen i Chile. Inte bara på grund av omfattningen av protesterna – som hittills krävt 15 människoliv – utan även eftersom det sker i just Chile som länge lyfts fram som regionens mest stabila land med en stark ekonomisk utveckling (svt).

Chile: Tamara Sol Farías Vergara har frigivits! Den sextonde oktober når oss nyheten att Tamara Sol Farías Vergara har släppts ut på villkorlig frigivning och att hon äntligen får återförenas med familj, vänner och kamrater. Tamara har suttit fängslad sedan den 21 januari 2014. Nyheter om hennes fortsatta situation kommer att uppdateras så snart hon fått landa på utsidan. För att läsa mer om Tamaras fall, se: https://sv-contrainfo.espiv.net/2014/08/02/chile-s… —Tamsol.

Undersköterskeupproret varnar – nedskärningarna ger kaos. Landets undersköterskor går på knäna. Ändå väljer regeringen att spara in på äldreomsorgen. Det blev för en tid sedan startskottet för Undersköterske­upproret – som fortsätter sin kamp för att inte kroppen ska gå sönder. (ETC).

Konsten: Gatukonst. ”Klotterfonden” upprör moderaterna i Sthlm.


gatukonst

***

Citatet: ”Snart får polisen hacka din dator och spionera”. — Petter Larsson i AB.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: