Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KAPITALISMENS SISTA STADIUM.

Sedan i maj har Brasilien skakats av massprotester mot reaktionären Bolsonaro (IMS). Hans fascistska miljöpolitik är ett hot mot hela världen.

Chile: Solidaritet med Tamara Sol Farías Vergara!
(Contra Info). Det råder undantagstllstånd i Chile efter massiva protester. https://sv-contrainfo.espiv.net/2014/08/02/chile-solidaritet-med-tamara-sol-farias-vergara/

Miljonärerna bakom Apotekstjänst polisanmäls för allmänfarlig ödeläggelse. Privatiseringskaoset har lett till över 200 inställda operationer och kaos i fem regioner. Nu polisanmäls ägarfamiljen och VD:n bakom Apotekstjänst AB för allmänfarlig ödeläggelse (Aktuellt Fokus).

Minns ni jakten på u-båtar i Stockholms skärgård 2014? ÖB och försvarsminister Peter Hultqvist hävdade då bestämt att man hade bevis på att det var utländsk makt (underförstått Ryssland) som kränkte och hotade svenskt vatten. Nu, fem år senare, kan Svenska Dagbladet avslöja att det som misstänktes vara en främmande u-båt i själva verket var ljudsignaler från en havsboj tillhörande metrologiska instituetet SMHI som används för att göra mätningar i Östersjön. Det var något fel på bojen, varför den gav ifrån sig signalerna. Men Försvaret fick förstås höjda anslag på grund av incidenten (Internationalen). Och bluffmakaren Carl Bildt fick en skjuts i karriären…

998 000 människor står nu i kö för en hyresrätt i Sverige. Sedan 2010 har den genomsnittliga kötiden för att få en lägenhet nästan fördubblats, från 5,7 år till 10,4 år (IMS).

Konsten: Henri Martin: The Blue Dress, 1917.


the-blue-dress-1917


***
Citatet: ”Jag är vänster för att kapitalismens sista stadium är en utbränd planet”. – Kajsa Ekis Ekman.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: