Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

”AVSKEDA ALLA POLISER”.

Det första vi bör göra är att avskeda alla poliser, skriver amerikanska vänstertidskriften Counterpunch. https://www.counterpunch.org/2019/10/17/the-first-thing-we-do-lets-fire-all-the-cops/

FN kommer nu att granska inspelade avrättningar på civila i norra Syrien som spridits på nätet efter Turkiets invasion av området (Arbetaren). Amnesty International brännmärker de turkiska styrkorna och deras allierade syriska rebellgrupper för övergrepp under offensiven mot kurdiska styrkor i nordöstra Syrien (Amnesty).

Historikern: ”Har inte kunnat hitta belägg för att Handke skulle ha förnekat folkmord”. Peter Handke har aldrig förnekat folkmord. Men han kan kritiseras för annat. Det säger den italienske historikern Kurt Gritsch, vars forskning delar av Svenska Akademien stödjer sig på när den rättfärdigar valet av den kontroversielle österrikaren (SDS). Märkligt att Akademien tar risken för en ytterligare skandal.

Genom ett pennstreck försvinner förståelsen för hur nutiden vuxit fram genom människors kamp och hur klassamhället sett ut och förändrats under århundraden. Kritikerstormen har överrumplat Skolverket, som i fredags meddelade att antiken blir kvar (Proletären).

SKP i Härjedalen kommenterar utförsäljningen av den kommunala äldreomsorgen.“Det är det kapitalistiska systemet som har nått sin återvändsgränd och inte kan tillgodose folkets behov. Kapitalismen saboterar vårt liv och välstånd. Vore det inte för kapitalismens parasitära tillstånd skulle vi som bor i Härjedalen leva i en rik och välmående kommun med enorma rikedomar i form av mängder med högkvalitativ tallskog, vattenkraft och turistnäringen (Riktpunkt).”

Konsten: Latuff.


latuffRojava

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: