Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BOJKOTTA TURKISH AIRLINES !

Donald Trump är den mest korrupte presidenten i USA:s historia, sade Bernie Sanders i Demokraternas presidentvalsdebatt. Och den värste vill man tillägga, med Richard Nixon som god tvåa.

Klimatförnekelse kopplad till högernationalism. Med Chalmers som nav etableras nu världens första, globala forskarnätverk om klimatförnekelse. Bland annat studeras hur högernationalismens framfart i Europa bidragit till att klimatförnekelse ökat – där en rykande färsk forskningspublikation visar kopplingen mellan konservatism, främlingsfientlighet och klimatförnekelse (Chalmers). https://www.chalmers.se/sv/institutioner/tme/nyheter/Sidor/Klimatf%C3%B6rnekelse-starkt-kopplad-till-h%C3%B6gernationalism.aspx</em>

Delseger mot svensk vapenexport. Vänner, idag är en delseger för alla oss som under lång tid arbetat mot den svenska vapenexporten. Ni ska alla vara väldigt stolta! Det är viktigt att fira när vi vinner segrar, men det här är långt ifrån över. Beslutet att ställa in de befintliga tillstånden är skitbra – men inget sägs om förbud av framtida tillstånd. Vi behöver därför fortsätta bevaka att inga nya ges ut. Vi har vunnit ett delmål men Turkiets invasion av Rojava fortsätter och vårt motstånd likaså. Det vi har fått från Rojava är att nästa mål i prioriteringslistan är turismen i Turkiet och primärt flygbolagen Turkish Airlines och Pegasus. Vi kommer pusta ut lite kort och imorgon börjar vi planera för nya taktiker, nya mål och nya sätt att fortsätta försvaret av Rojava här i Sverige! Grymt jobbat allihopa – nu fortsätter vi med motståndet mot nya segrar! — Rojavakommittéerna. https://www.facebook.com/rojavakommitteerna (gatorna.info).

Konsten: John Singer Sargent: Carnation, Lily, Lily, Rose, 1885-86.

2-carnation-lily-lily-rose-john-singer-sargent

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: