Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GÖR OMSORGEN TILL ETT VAPEN.

Trumps förvirrade, isolationistiska och ryckiga beslut gör världen till en farligare plats. Det skriver Wolfgang Hansson i AB.  Demokrater och Republikaner i USA:s kongress har gått samman i ett fördömande av president Donald Trumps beslut om att dra tillbaka amerikansk militär från Syrien (TT).

Ryska trupper verkar nu ta över de amerikanska ställningarna när USA lämnar landet. TT rapporterar om summariska avrättningar utförda av turkstödda rebeller under den gångna helgen. Det är islamistiska terroristgruppen FSA, Erdogans fotsoldater, som avses – i den tänkta etniska rensningen.

Glädjande rapporter i allt mörker: städerna #Serekaniye och #TilXelef har enligt rapporter blivit helt befriade av SDF! Det här lyckas de göra med lätta vapen mot NATO:s näst största krigsmakt, som använder allt artilleri och flyg de lyckas få fram. Kamraterna i SDF är verkligen sanna hjältar! Det meddelar Rojavakommittéerna.

Sverige drar tillbaka alla gällande utförseltillstånd för krigsmateriel till Turkiet. Beslutet har tagits av Inspektionen för strategiska produkter, ISP. Äntligen. Det satt långt inne.


Arbetsplatsolyckorna skenar och alltfler arbetare dödas på jobbet. Samtidigt föreslår Sverigedemokraterna att skyddsombuden ska plockas bort och ersättas med rådgivare på Arbetsmiljöverket. Ett förslag som skulle leda till ökade arbetsplatsolyckor istället för färre. https://aktuelltfokus.se/sd-valjare-sagar-forslaget-om-avskaffade-skyddsombud/

Gör omsorgen till ett vapen! När: 2019-12-12 18:0.Var: Bokkafé Angbett, Ålidhem, Umeå.

”När hela vår tillvaro ter sig ångestframkallande kan vi inte låta våra egna kamper förbruka människor. De måste istället bli en källa till verklig, uthållig styrka. En styrka att bygga upp och organisera det vi själva behöver. När statens och kapitalets institutioner inte tillgodoser våra behov måste vi istället ta hand om varandra. I ett hänsynslöst samhälle blir verklig omsorg något radikalt. Vi behöver flytta ut omsorgen, territorialisera den – göra den till ett vapen.”

En av världens äldsta anarkistiska tidningar – Brand, har släppt ett nytt nummer med hälsa som tema. Det är ett nummer fyllt med antikapitalistisk omsorg, vårdkris, hälsohets och allt vad ditt mående suktar efter.

Kulturföreningen Svarta Katten
arrangerar därför en studiecirkel i detta nummer där vi läser högt och diskuterar sedan texterna tillsammans. Helt kostnadsfritt att delta på och ingen föranmälan är nödvändig.

* 12 december kl 18-20
* 19 december kl 18-20
* 26 december kl 18-20
* 2 januari 2020 kl 18-20

— Kulturföreningen Svarta Katten via gatorna.info


Konsten: Snobben. Courtesy anarkism.info.


SNOBBEN

***

Citatet: ”USA har varken vänner eller fiender, bara intressen”. — Henry Kissinger.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: