Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KURDERNA FÅR MILITÄRT STÖD AV SYRIEN.

Den turkiska offensiven i Syrien har gått in på sin femte dag. Enligt FN har 100 000 personer tvingats fly – och flera civila ska ha dödats, rapporterar AFP. Den turkiska armén har avancerat till staden Ras al-Ain, där bilder visar förödelsen och konfliktens offer. Nu har Syrien skickat trupper norrut – enligt AFP har Damaskus och kurderna gjort ett avtal om att den syriska armén ska ta kontroll över gränsen (AFP). I den situatiion de befinner sig i är det lätt att förstå att de tar emot varje hjälp som erbjuds.

Damaskus och kurderna har alltså gjort ett avtal om att den syriska armén ska ta kontroll över gränsen. Det bekräftas även av kurdledda Syriens demokratiska styrkor: ”Vi har bett Syriens reguljära armé att ta över kontrollen längs hela gränsen,” skriver SDF i ett pressmeddelande. ”Syriens armé är på väg norrut för att stå emot den turkiska aggressionen,” kom beskedet från Syriens statliga tv-bolag. Kanske betyder denna hjälp en vändning till kurdernas fördel – det hoppas vi verkligen. Trots sitt numerära  underläge är de mycket erfarna och  effektiva i strid. Dom har också något att kämpa för – i motsats till Erdogans legosoldater.

Striderna är just nu intensivast i gränsstaden Ras al-Ayn. Motattacker under natten ledde till att kurderna kunde återta två av de orter som de hade förlorat sedan i onsdags (AB)

XR: Demonstranter limmar fast sig själva
på gatorna i London. Aktivistgruppen Extinction Rebellion genomförde flera stora protester under torsdagen. Utanför London Airport limmade flera medlemmar fast sig själva i asfalten (AB).

Tisdagsbuffé – Rojava. När: 2019-10-15 18:00,.Var: Kulturhuset Klossen, Umeå. Välkommen på middagsbuffé och fika tisdagen den 15 oktober kl 18:00. Pengarna går till Rojavakommittéerna och/eller Kurdiska Röda Halvmånen. Tillsammans planerar vi aktioner och vad vi kan göra för motstånd mot Turkiets invasion. Middagen ordnas (precis som alla tisdagar) av nätverket Ingen människa är illegal Umeå. — Anarkister i Umeå.

Konsten: Bell Hooks Quotes.


BELLHOOKS

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: