Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INGEN ÄR FRI FÖRRÄN ALLA ÄR FRIA!

För mindre än två år sedan halshögg dom människor och försökte försvara Islamiska Statens terrorkalifat. Idag strider samma terrorister under turkisk flagg och sponsras av Erdogans regim. Det framgår av en ny säkerhetsrapport från Rojava Information Center (Aktuellt Fokus). Erdogan har i ett flertal år spelat under täcket med IS, sålt olja till dem och erbjudit en fristad.

29 republikaner i USA:s representanthus meddelar att de vill driva igenom sanktioner. mot Turkiet, dagen efter att partikamrater i senaten meddelat liknande åtgärder (SDS). Demokraterna stödjer också sanktioner. Det kommer att kosta, Erdogan!

Sverige planerar att skicka 100 miljoner kronor
extra till Syrien efter Turkiets gränsoffensiv (Expr.) Detta kan jämföras med att bara under förra året exporterade Sverige krigsmateriel till Turkiet för närmare 300 miljoner kronor – den högsta siffran på hela 2000-talet. Enligt Svenska freds riskerar materielen användas i Turkiets pågående offensiv i norra Syrien (svd). Försök en gång till om ni vill stödja Rojava på ett trovärdigt sätt, politiker!

Minkfarm attackerad i Blekinge. Under de tidiga timmarna den 3 september 2019 rymde alla fångarna på en liten minkgård i Hölkemåla, Blekinge från burarna. Totalt lyckades cirka 1500 personer bli fria. Vi gav en hjälpande hand genom att demontera gårdens staket och sedan öppna alla burdörrarna. Vi tog bort delar av stängslet med en skiftnyckel för att säkerställa en väg ut. Pälsgården låg bredvid en sjö där vi hoppas att så många som möjligt nu kommer att leva (gnm gatorna.info). Ingen är fri förrän alla är fria!


djurrätt

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: