Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

”LÅT SVERIGE LEDA FN-TRUPP MOT ERDOGAN!”

Här kommer äntligen ett konkret förslag på vad Sverige kan göra för YPG. ”Låt Sverige leda FN-trupp mot Erdogan” säger Grön ungdom (MP). ”Det är vår skyldighet mot de kurdiska hjältarna”. Klockrent. Sätt gång Peter Hultqvist och Ann Linde! Det gäller bokstavligen livet. Den humanitära situationen är redan extremt allvarlig och den bara riskerar att försvåras av den insats som den turkiska armén genomför”, säger Andrei Engstrand-Neascu, svenska Röda Korsets chef för regionen till TT. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/70JjJ3/lat-sverige-leda-fn-trupp-mot-erdogan

Eller om du kan – åk ner som frivillig! Och Aktuellt Fokus skriver: ”Efter Turkiets invasion av Rojava vill fem av de åtta riksdagspartierna att Sveriges vapenexport till diktaturen stoppas”. Ja, Finland och Norge har redan gjort det, Sverige ser ut att följa efter. Och inte bara vapenstopp behövs utan total bojkott av all handel med Turkiet. Ingen export, ingen import! EU-bidraget bör frysa inne. Fuck off Erdogan!

 


rojava5Detta skrev Umeå anarkister 2019-10-10 
i samband med sin demo Stoppa Invasionen! som hölls i Dungen, Ålidhem Centrum, Umeå:

”Igår inledde Erdogan sin offensiv och invasion av Rojava med flygbombningar och beskjutning. Ett steg närmare ännu ett folkmord på det kurdiska folket, men även andra folk som i fred befolkar norra Syrien. Kristna, syrianer, yezidier, judar, armenier, turkmener, tjerkesser, tjetjener och araber som bygger en demokrati.

När man tänker tillbaks på uppslutningen
till staden Kobanes försvar så är det lätt att se vilken enorm ilska en invasion av Rojava väcker. Allt det som offrats i kampen mot ISIS för att bygga ett bättre samhälle, ett samhälle präglat av gräsrotsdemokrati, jämställdhet och ekologisk hållbarhet riskerar nu att störta ner i eld och rök från nya jihadister. 10.000-tals människor från Rojavas försvarsstyrkor har gett sina liv för att besegra ISIS ”kalifat”. Ska resten av världen nu vända ryggen till Rojava?

Nu sker demonstrationer och manifestationer
till Rojavas försvar över hela världen. Anslut dig!” —— Umeås anarkister (via Gatorna.info).

***

Rojava-kommttérnas sida finns här: https://www.facebook.com/pg/rojavakommitteerna/community/  Håll dig uppdaterad!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: