Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BÄSTA BIENNALEN MED STREET ART!

Erdogan är fascist och fascister förstår bara maktspråk. Han håller 3 miljoner syriska flyktingar som gisslan, och dom använder han för att utpressa EU; 6 miljarder om året.  Might is Right. Och på det ekonomiska fältet: Köpa billigt – Sälja dyrt. EU har fått träna sig på wanna be-fascisten Trump, men mot Erdogan duger inga demokratiska medel, ingen diplomati. Det enda som biter är YPGs väpnade kamp eller en militär övermakt, typ Ryssland eller Iran. Just nu står YPG utan allierade, men deras vilja till motstånd är obruten och världsopinionen är på deras sida.

Inom (s) diskuteras just nu de usla opinionssiffrorna i relation till ”jämlkhet och solidaritet”. Ja, var tog dom vägen? Sossarna kan bara växa genom en tvär vänstersväng. Om SD blir största parti (vilket gud förbjude) får (s) en oppositionsroll och det kan bara vara nyttigt. Kom tillbaka, Juholt! Och Olof Palme följer utvecklingen från sin plats bland molnen. ”Vi måste flytta fram arbetarklassens positioner!” Känns som det var länge sedan de orden yttrades.

Danmarks beslut att stänga gränsen till Sverige är det senaste högerpopulistiska utspelet från vårt reaktionära grannland. Danmarks beslut innebär att tiotusentals människor som arbetar och bor på olika sidor av bron ska offras på grund av politisk propaganda. Beslutet grundar sig på att den danska S-regeringen inte vill att se att organiserad brottslighet i Sverige sprider sig till Danmark. Organiserad brottslighet är ett strukturellt problem och inte på något vis ett särskilt svenskt. Minskade klyftor är medicinen, inte fler skjutgalna poliser.

Färgsprakande gatukonst på Bästa biennalen.-Livemålning och prova på i konsthallen. Den 19 oktober invigs en ny färsprakande utställning i Staffanstorps Konsthall. Det blir både livemålning och chans att själv prova på. Bästa Biennalen är en regional konstbiennal med fokus på barn och unga som äger rum på höstlovet. En av deltagarna är Staffanstorps konsthall (Lokaltdningen Lund). Bra iniitativ! Och, kan man tillägga, otänkbart på Lunds Konsthall som prioriterar snobbkonsten som inte engagerar publiken.


Bästa

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: