Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÖRSVARA ROJAVA – BOJKOTTA TURKIET!

syramap

Karta över invasionen, courtesy/credit AFP. Turkiet gör anspråk på en 30 km bred buffertzon i Syren längs hela norra gränsen, dit Erdogan tänker deportera 3 miljoner syriska flyktingar – som aldrig har bott där. I området finns bl.a. 3 större läger med IS-fångar som Turkiet nu ansvarar för medan YPG istället tvingas försvara sitt kurdiska territorium. Och det kommer de att göra!


 

Samtidigt som regeringen tänker göra FNs barnkonvention till svensk lag sitter svenska barn fast i lägret el-Hol i Syrien. De riskerar att frysa och svälta ihjäl, ett barn i denna grupp har redan dött skriver Aftonbladet. Senfärdighet räcker inte som beskrivning, oacceptabelt och vidrigt passar bättre.

En konkret åtgärd för den utsatta kurdiska befolkningen vore förutom att ta hem barnen att stryka den demokratiska befrielserörelsen PKK från terroristlistan och se till att hela EU gör det. Då skulle Erdogan ha ett argument mindre, trots att allt han säger till försvar för invasionen är lögn. En total bojkott av turkiska varor och av all försäljning till Turkiet vore ett annat verksamt bidrag till de modiga kvinnor och män som slåss för en rättvis sak mot en fascistisk diktator – precis som i Spanien 1936-39.

Turkiet har jagat kurderna ända sedan första världskriget, till och med deras språk är förbjudet trots att de är den största etniska minoriteten i Turkiet. Nu hotas de av förintelse. När ska den fascistiska förföljelsen ta slut och när och hur ska EU och Sverige försvara den direktdemokratiska och ekologiska kommunen Rojava och civilbefolkningen i Kurdistan? En sak är säker – kurderna kommer att kämpa till det yttersta mot den turkiska övermakten. Glöm inte att det var YPG/YPJ som fick det fruktade IS på knä. Länge leve Rojava och den kurdiska frihetskampen! Bojkotta Hitler i Ankara!


kurdish_woman

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: