Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DAG X – STUNDEN HAR KOMMIT- KRIGET HAR BÖRJAT!

rojava


För några timmar sedan inledde den fascistiska turkiska staten sin ockupationsoperation på de befriade territorierna i nordöstra Syrien.

Turkiska krigsplan attackerar städerna och byarna Serekaniye och Gire Spi. Qamishlo, Derik och många andra platser längs gränsen befinner sig under tungt artillerield. Självförsvarets styrkor från den demokratiska federationen i nordöstra Syrien svarar på attackerna från fascisternas horder med svårighet, hundratusentals krigare och civilbefolkningen vid deras sida är redo att slåss till slutet. Situationen är klar, vi kräver globalt motstånd.

Deklaration från den internationalistiska kommunen:
Dag X – stunden har kommit – Kriget har börjat!
Vi uppmanar RiseUp att försvara Rojava!

De imperialistiska styrkorna har beslutat att gå i krig. Trupperna på marken viftar med flaggorna från Turkiet och Islamiska staten, men beslutet fattades inte bara i Ankara utan också i palatsen i Washington, Moskva, Paris och Berlin.

Sedan starten har revolutionen i Rojava varit en internationalistisk revolution. En revolution inte bara för att befria den kurdiska befolkningen i Syrien, utan också Mellanöstern från århundradena av kolonialism, förtryck och diktaturer. Och det har varit en internationalistisk revolution, eftersom många internationalister gick med i denna revolution, i frontlinjen mot den islamiska staten och den turkiska fascismen, hjälpte vi till på sjukhus, planterade träd och arbetade för att bygga upp ett demokratiskt, ekologiskt samhälle, baserat på befrielsen av kvinnor. Och många revolutionärer anslöt sig till kampen över hela världen, eftersom revolutionen i Syrien har visat för oss alla att en annan värld inte bara är teoretiskt möjlig, utan att den faktiskt byggs upp i vardagen.

Idag har ögonblicket kommit, för att visa vad vi har byggt under de senaste åren av kamratskap och internationalism över hela världen. Idag har ögonblicket kommit att genomföra internationalismen ännu en gång genom att försvara revolutionen, och genom detta kommer vi att försvara vårt hopp, våra önskemål och våra drömmar.

Även om vi nu står emot den näst största Nato-armén, med tusentals islamistgrupper som deras kanonmat, vet vi att bakom denna revolution står miljontals revolutionärer, vänner, systrar och bröder. Och med alla av dem, med er alla, kommer vi att öka vår politiska protest till nivån av politiskt motstånd, tills det inte finns någon vapenexport till Turkiet, tills den turkiska fascistregimen har besegrats.

Internationalistska Kommunen Rojava https://www.facebook.com/CommuneInt/?fref=mentions&__tn__

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: