Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

USAs SKAMLIGA SVEK MOT ROJAVA.

kobane-solidarity


Trumps monumentala svek mot kurderna gör att Syrenkriget kan blossa upp igen – till fördel för de återstående  IS-terroriisterna. Det var YPG som besegrade IS på marken; tusentals kurder och frivilliga från alla världens länder inklusive Sverige har dött för denna sak. Trumps lömska beslut att han inte längre behöver kurderna understödjer IS-terrorismen och hotar YPGs och de civila kurdernas säkerhet när nu fascisten Erdogan fått grönt ljus för sin kolonialistiska invasion av kurdernas självstyrda område. Erdogan har alltid föredragit barbarerna i IS framför det revolutionära PKK. Kurderna kommer att försvara sig till sista blodsdroppen. Inga av USAs allierade kan i fortsättningen lita på amerikanerna. De enda som skulle kunna hjälpa YPG nu är Ryssland eller Iran – som dock inte har markstyrkor i området.


kobane-solidarity


”Vi är mycket besvikna och tror inte att vi längre kan koncentrera oss på att bekämpa IS”, säger Syrian Democratic Forces, SDF. ”Våra modiga män och kvinnor har nyss vunnit en historisk seger mot IS ”kalifat”. En seger som Trump förkunnade över hela världen. Att överge oss nu är mycket tragiskt”, säger SDF-milisens politiska gren SDC som styr Rojava, det självstyrda kurdiska området i nordöstra Syrien (Yle). Rojava har på flera sätt varit ett föredöme för hela världen och ett hopp om frihetlig demokratisk socialism i ett Mellanöstern som med undantag av Palestina annars helt präglas av islamism och nepotism.

Espresso House. Stölder, systematiska brott mot arbetsmiljölagen och psykisk misshandel. Avslöjandena kring kafékedjan målar upp bilden av en kriminell företagskultur där unga arbetare behandlas som skit. Nu uppmanar demokratiaktivister till aktioner mot företaget (Folket Först). Bojkotta Espresso House!

Nobelpriset i litteratur, i år två stycken, tillkännages 10/10 12.50. Både 2018s och 2019s pris delas alltså ut av den allvarligt skadeskjutna Nobelpriskommittén. Anne Carson är en av de tippade vinnarna. Bruno K. Öijer borde få det men vill antagligen inte ha det.

Konstkväll Lund arrangeras av Konstföreningen Aura på Krognoshuset med stöd av Lunds kommun. Årets konstkväll äger rum den 19 oktober och pågår klockan 17–22. Då öppnar Lunds gallerier och konstinstitutioner upp för en kväll. Fri entré.

Konsten: YPG/YPJ Soldarity. Poster.


kobane-solidarity

***

Filmtips: Gryningspyromanen (dokumentär).”Jävlas dom med mig så djävlas jag tillbaka”. https://www.svtplay.se/video/23919731/gryningspyromanen/gryningspyromanen-sasong-1-mannen-myten-mordbrannaren

***

2 kommentarer på “USAs SKAMLIGA SVEK MOT ROJAVA.

  1. Pingback: USAs svek mot Rojava – Marre all day

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: