Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SJUKSKÖTERSKORNA HAR FÅTT NOG.

”Turkiet kommer inom kort att genomföra sin sedan länge planerade manöver i norra Syrien. USA:s väpnade styrkor kommer inte stödja eller vara inblandade i manövern”, meddelar USA. Erdogan har förstärkt med IS-soldater. Hands off Rojava!

Socialistpartiet PS går mot en väntad seger i valet i Portugal, visar första vallokalundersökningen, enligt AFP. Borgerliga oppositionspartiet PSD får mellan 27 och 31 procent. PS behöver dock söka stöd bland småpartier för att säkra makten. Se även: Nejlikerevolutionen 1974.

”I DDR fanns det praktiskt taget inga arbetslösa. Ett år efter återföreningen var de en miljon” skriver SDS om firandet av Tysklands återförening. Javisst är kapitalismen en välsignelse! ☹

Den högerextrema tidningen Nya Tider är känd för förintelseförnekelse och har dokumenterade kopplingar till militanta nazister. Nu hyllas den på Kent Ekeroths SD-närstående sajt, Samhällsnytt (Aktuellt Fokus).

Sjuksköterskor i Lund demonstrerar för bättre villkor!


Vharfåttnog.jpg


I måndags deltog vi i en demonstration organiserad av sjuksköterskor för bättre villkor och bättre vård. Ett par hundra anlände klockan 4 till Stortorget, med en demonstration som avgick från “blocket”, organiserad av sjuksköterskorna själva. Frustrationen med Region Skånes nedskärningar, tystnadskultur och förnekanden av den “försämrade patientsäkerheten” var tydlig och de var tydliga med att de fått nog.

Historier om instruktioner om att placera patienter i korridorer och utebliven vård till patienter, med resultatet att de blivit av med livet, till följd av nedskärningar och personalbrist, var återkommande punkter i talen. Försämrade arbetsvillkor i och med hög stress och de låga lönerna, gör dessutom enligt sjuksköterskorna att många lämnar yrket. Region Skånes lojalitet frågasattes och frågan ställdes om några regionpolitiker var på plats för att lyssna, demonstranterna skrattade. I slutet uppmanade en talare folk att hålla ihop och jobba långsiktigt i frågor som dessa, samt lyfte vikten av att göra gemensam sak med andra kamper.
/…/ — SUF Lund. https://suf.cc/2019/10/sjukskoterskedemo-30-9/

Konsten: Popsurrealism. Ny populär genre inom illustrationskonsten. Stora sorgsna manga-ögon och drömlika bakgrunder. Se även: Deviant Art.


popsurrealism1

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: