Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RIKSRÄTT FÖR TRUMP OUNDVIKLIGT.

Representanthuset stämmer Vita Huset för att få Ukraina-dokument till utskottsförhöret. Man kräver att president Donald Trumps personal överlämnar dokument relaterade till Ukraina-skandalen senast den 18 oktober (Huffington Post). Donald Trumps vädjan till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj är en brottslig handling som är unik i sitt slag, enligt USA-experten Erik Åsard. ”Nu blir en riksrättsprocess oundviklig”, säger han (AB).

Zomia: Den olydiga kroppens politik (anarkism.info). https://anarkism.info/2019/10/04/den-olydiga-kroppens-politiken-lastips/


zomia


Oisin Cantwell talar i samband med avrättningen av Eric Torell om ”ett system utan vilket samhället inte skulle fungera”.(AB). Fungera? En oskyldig utvecklingsstörd pojke skjuten med 25 skott – i ryggen. Den enda polis som någonsin straffats med fängelse för ”vållande till annans död” i en dödsskjutning, det var i mars 2000, fälldes just för att han sköt sitt offer i ryggen när denne  inte längre utgjorde någon fara.

”Ett system utan vilket samhället inte skulle fungera”. Så du tycker det systemet fungerar, Oisin? Irrationellt, obegripligt och hemskt. Om alla tre poliserna fått skaka galler borde risken minska för att det händer igen. Men någon garanti är det inte så länge som polisen anser sig stå över lagen och behandlas så av rättsväsendet.

Kubansk konstnär intar Lund med skulpturer, teckningar och musik. Carlos Garaicoa ställer nu ut samtidigt på Konsthallen och Skissernas museum. Detta är första gången på drygt tjugo år som de två institutionerna samarbetar om en utställning (SDS).

Konsten: Ola Billgren: Samtal.
Den mannen kunde måla!


Billgren


Och så till sist, min senaste målning ”Sjömärken”, (triptyk) utan alla jämförelser givetvis! Jag jämför mig bara med mig själv och går helt på lustprincipen. När jag målar är jag lycklig. Men om någon gallerist hör av sig ska jag åtminstone tänka på saken. Det vore kanske roligt med en utställning…


sjömärke x 3.jpg***

Citatet: ”Den bistra sanningen är att de rika kan leva som de gör enbart för att andra är fattiga. Det finns varken fysiskt eller ekologiskt utrymme för alla att eftersträva privat lyx.” — George Monbiot.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 5 oktober, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: