Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TRUMP DESPERAT.

President Donald Trump varnade på söndagen på ett olycksbådande sätt för trump.jpg6möjligheten till våld om han avlägsnas från makten och citerade Fox News som talat om ett ”inbördeskrigsliknande” tillstånd. Illinois republikanska representant Adam Kinzinger slog snabbt tillbaka mot Trumps tweet som ”bortom allt motbjudande” och tillade: ”Jag hade aldrig föreställt mig att ett sådant hot skulle kunna uttryckas av en president” (Huffington Post). Trump verkar helt desperat.

Och här kommer mera: Donald Trump har bett om Australiens premiärminister Scott Morrisons hjälp för att undersöka bakgrunden till den så kallade Rysslandsutredningen, skriver The New York Times. Uppgifterna ger mer bränsle till riksrättsutredningen mot USA:s president. It’s going down…

Ekonomin i de svenska kommunerna
verkar nästan lika desperat. När Ystad kommun ska spara pengar drabbas även de äldre. Den varma maten dras in och städning kommer bara ske var tredje vecka (AB). Jag tror knappt det är sant – kall mat till våra äldsta – som byggt upp välfärden?! Skamligt. Och sluta genast att kalla försämringar för ”sparande” – det lurar ingen.

Stängda vårdplatser. Överbeläggningar. Ständig personalbrist. Nu har sjuksköterskorna i Lund har fått nog. Under måndagen demonstrerade de för en bättre vård och för bättre arbetsvillkor (AB). Jag har själv en färsk erfarenhet av intensiven i Lund och dom är helt fenomenala, både USKorna, sjuksystrarna och läkarna. Ge dom nu den bemanning, det stöd och den lön dom förtjänar!!

”Kriminalitet kan bero på gener” påstår Sydsvenskan. Dumheter. Klass, kön och ålder är de viktigaste variablerna och ojämlikhet är själva förutsättningen. Men vill man bortförklara strukturella problem är det bekvämt att peka på en biologisk  och deterministisk orsak.

Konsten: Man ska ta vara på det positiva som ändå finns, trots världsläget. Konsten är ett leende som aldrig slocknar.

Thomas Hill (1829-1908): Stream in Forest Winter (WikiArt).


stream-in-forest-winter

***

Citatet: ”Den kapitalism vi har är helt enkelt inte kompatibel med biosfären”. —Göran Greder/ETC.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 september, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: