Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET HÄR ÄR BARA BÖRJAN!

Mer än 7 miljoner människor i den senaste strejkvågen för klimatet! Och detta är bara början (The Guardian et al). https://www.theguardian.com/environment/2019/sep/27/climate-crisis-6-million-people-join-latest-wave-of-worldwide-protests

Vad ska vi göra? Rädda klimatet! LS medlemmar i politisk strejk tågade från Medborgarplatsen till Kungsträdgården. Det var så mycket folk att det var svårt att samlas. — Stockholms LS Av Sac.

”SD vill inte att vi ska tänka fritt.” I Sölvesborg slaktas kulturen skriver Jonna Sima i AB. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/LALXmJ/sd-vill-inte-att-vi-ska-tanka-fritt

Skattesmäll väntar fossildrivna bilar. ”Från och med årsskiftet kommer fordonsskatten att öka mycket kraftigt.” Högre fordonsskatt från och med 2020. Det är resultatet av att den nya mätmetoden WLTP införs i bonus malus-systemet. (lokaltidningen Lund).

”Om fyra veckor har jag det stora nöjet att prata om blackbooks på Skissernas museum i Lund. Alla intresserade varmt välkomna! Fri entré för studerande och unga under 25 år – annars ordinarie pris till museet (80kr)” skriver Jacob Kimvall på Facebook.


Blackbook.

Smog One´s blackbook. Courtesy Smog One. En stor samling old school black books finns i Martin Wong Collection på Museum of the City of New York.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 september, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: