Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VI KRÄVER ETT NYTT SYSTEM. NU HÄNDER DET!

Trump ska ha hotat att dra in militärt bistånd till Ukraina om en utredning inte inleddes. Beviset för att detta inte bara var ett tomt hot är att Trump strax innan samtalet stoppade utbetalningen av nästan fyra miljarder kronor i hjälp utan att ge kongressen någon förklaring.

Det ser med andra ord ut som om president Trump försökte gräva fram skit om sin värste rivals son inför presidentvalet nästa år. Alla opinionsmätningar visar att Joe Biden är den av demokraterna som Trump bör frukta mest. Biden vinner stort över Trump i alla mätningar, skriver Aftonbladet.

Klimatet. Just nu pågår klimatprotester över hela landet. Mer än hundratusen människor har samlats i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. – Vi kräver ett nytt system, säger en av demonstranterna till Aktuellt Fokus. Användningen av kol är kraftigt på väg ner i nästan hela Europa – inte minst i stora nationer som Tyskland och Frankrike. En bidragande orsak är EU:s koldioxidskatt (ETC). Nu händer det!

I Skåne hålls idag klimatdemonstrationer i Malmö, Simrishamn, Höganäs, Helsingborg, Lund, Eslöv, Hörby och Kristianstad (Lokaltidningen Lund).


trump3
Bild courtesy climateforchange.

***

Citatet: ”Konsten måste visa världen som möjlig att förändra – och hjälpa till att förändra den”. Ernst Fischer (1890-1980) konstvetare.

***

Uppdateringar: ”Uppmuntran” har fätt ett tillskott, Peps Persson: ”Håll ut”! Texten transkriberad av mig. Så nu är det inte 4 utan 5 musikaliska/poetiska uppmuntringar! https://wordpress.co/post/anarchyisorder.wordpress.com/147

vinjett2.jpg

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 september, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: