Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TRUMP TiLL RIKSRÄTT!?

Pressen mot Donald Trump ökar. Toppdemokraten Nancy Pelosi kommer i kväll meddela att man ska öppna en utredning mot Donald Trump – i syfte att ställa honom inför riksrätt, skriver Washington Post och CNBC och hänvisar till källor. Sedan dess har ytterligare en ny skandal briserat kring Trump, efter att New York Times rapporterat att presidenten villkorat sitt militära stöd till Ukraina i utbyte mot personliga gentjänster (Expr.) – i själva verket har Trump gjort sig omöjlig i allas ögon utom den mest extrema rasistiska högerns. Gång på gång. Detta är förstås pinsamt för de flesta amerikaner. En riksrätt vore en konstruktiv åtgärd före det kommande valet. Och även om Trump skulle bli avsatt kommer det att ta lång tid att reparera de mycket allvarliga skador han åstadkommit, för USA och för världspolitiken. Hans chanser att vinna valet minskar. Demokraternas presidentkandidater ökar nu avståndet till Donald Trump. https://www.expressen.se/tv/nyheter/live/live-tv-senaste-nyheterna-med-expressen-tv-16/


Greta Thunberg har lagt till ett visst Trump-citat i sin Twitterprofil ☺

greta2


Geologer från flera länder har lyckats kartlägga en försvunnen kontinent: Greater Adria. Den massiva kontinenten, som till stor del ligger begraven under södra Europa, uppges vara lika stor som Grönland. Den bröt sig loss från norra Afrika för över 200 miljoner år sedan. – Att de lyckats rekonstruera en kontinent från så långt bak i tiden är häpnadsväckande, säger Steffi Burchardt, docent i strukturgeologi vid Uppsala universitet (svt).

Lunds kommun ser ut att gå 10 miljoner kronor minus under 2019. Det visar en färsk prognos (SDS); inköpt vård anges ha kostat men vad har inte miljardprojektet Spårvägen kostat? Och kommer att kosta? Och det utan folkomröstning – (det behövs inte sa byråkraterna med sin välkända arrogans)– ändå är det vi lundabor som får betala kalaset.

Konsten: S. Jacobson: ”Oh Happy Day !” 41 x 33 cm . O .p .p . 2011. Tillhör S.H.


ohhappyday.2011.jpg

***

 

2 kommentarer på “TRUMP TiLL RIKSRÄTT!?

 1. Björn
  25 september, 2019

  TRUMP TiLL RiKSRÄTT!?

  Bjuder mig emot att försvara Trumph men dock har han inte som andra Presidenter besinningslöst kastat bomber kring sig även om saktioner slår mot de svaga.
  Frågan är om han bara väntar på att det ska komma närmare valet innan han anfaller Iran.Men jag är ändå tacksam att inte Hillary Clinton inte blev President
  hon kan inte ha alla hästar hemma.
  https://www.realclearpolitics.com/video/2015/06/19/flashback_2011_hillary_clinton_laughs_about_killing_moammar_gaddafi_we_came_we_saw_he_died.html

  Gilla

  • Konst & Politik
   25 september, 2019

   Den ena idioten kan nog inte försvaras med den andra. Trump är den värsta president USA har haft sedan Richard Nixon enligt mig. – han är direkt livsfarlg så jag ser fram emot en riksrätt.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 september, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: