Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KLIMATKAMP!

Klimatet. Forskarna är överens om en åtgärd; det mest effektiva för klimatet vore en global skatt på koldioxid. Men det behövs också många andra åtgärder, exempelvis totalt fossilstopp, sol, vind och vatten och massiv återplantering av skog. Och framför allt ett annat ekonomiskt system än statskapitalismen. Nu gäller det att genomföra detta – men bara en global och radikal folkopinion kan tvinga fram ett sådant beslut. Därför är Greta Thunbergs kamp så viktig.

Den vidrige fascistiske diktatorn Francisco Francos (1892-1975) kvarlevor ska nu flyttas från det bombastiska och helt onödiga monumentet ”De stupades dal” till en vanlig kyrkogård. Bra. Riv sedan hela monumentet och ge hans offer upprättelse!

Umeås Anarkistiska Bokmässa 28 Nov – 1 Dec 2019. När: 2019-11-28 18:00. Var: Ålidhem, Umeå. Helgen vecka 48 är det äntligen dags igen! Oavsett om anarkism för dig är en utopi, en vardagspraktik, en intressant teori eller ett stort frågetecken, hoppas vi att du vill vara med under Umeås Anarkistiska Bokmässa! https://gatorna.info/threads/umeas-anarkistiska-bokmassa-28-nov-1-dec-2019-2320/

Bokmässan i Göteborg hålls 26-29 september. Ur programmet: torsdag 26 september13:00 – 13:45 är temat Skrivande och klass. Medverkande: Anneli Jordahl, Eric Rosén, Ingvild H. Rishøi, Lina Rydén Reynols, Åsa Linderborg Plats: F3.

Bjerking är ett avancerat teknikkonsultföretag inom bygg- och anläggning som sedan 1957 ägs av medarbetarna. När Jämlikhetsfonden, startad av Per Sundgren och det fackliga idéinstitutet Katalys, nu delar ut årets jämlikhetspris på 100 000 kronor till Bjerking, motiverar de valet av pristagare med att de anställda genom att äga företaget tillsammans har lyckats skapat en trygg arbetsplats, där viktiga mål är att bidra till ett gott samhälle och där miljö- och hållbarhetsfrågor är grundläggande i all verksamhet (ETC).

Konsten: S. Jacobson: Utan titel, opp 2010.


utanttel

***

Citatet: ”Klimatförsenare är inte mycket bättre än klimatförnekare”. — Alexandria Ocasio-Cortez,  född i Bronx. ställer ev. upp i kommande presidentvalet i USA.

lovepeace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 september, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: