Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANTIFA OFFENSIV!

Antifa Offensiv! I höst kopplas ett antal antifascistiska händelser i Norden samman. Detta är en uppmaning att ta sig till gatorna och gå med i dessa aktioner och att öka den antifascistiska kampen lokalt, i din egen stad. Vi uppmanar alla att delta i denna kampanj, att delta i kampen och att ta ett avgörande slag mot fascister i varje land och i alla situationer, var de än befinner sig i Norden. — Autonomous Revolutionary Nordic Alliance   https://www.infoarna.org/post/antifa-offensive

Rasism hälsorisk. Rasism vittrar sönder kroppen men kunskaperna i Sverige är nästan noll. Inrätta forskningscentrum, låt ämnet bli en obligatorisk del av sjukvårdsutbildningar, inrätta antirasistiska certifieringar på vårdinrättningar där icke-vita kan känna sig trygga. Inför nolltolerans mot rasism inom sjukvården. Sjukvården ska göra en friskare, inte sjukare. — Roya Hakimnia i ETC.

Sverige klimatsatsar mer via FN. Sverige kommer att skruva upp sitt bidrag till FN:s gröna klimatfond till åtta miljarder kronor per år, säger biståndsminister Peter Eriksson enligt Ekot i Sveriges Radio.

Åtta nazister från militanta Mordiska Motståndsrörelsen dömdes i onsdags för att ha försökt att hindra Prideparaden i Falun för två år sedan. Tre av männen döms till villkorlig dom och dagsböter och de andra fem enbart till dagsböter (Arbetaren).

Konsten: Acidmath: Psychedelic Art.


acdmath.jpg

***

Citatet: ”Det är intressant att det var just de tre partier vars partiledare bjudits på flygresa och 5 dagars partaj i Israel som lämnar gängvålds-förhandlingarna”. — Sven Tycker.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: